Στόχος θρασύτατων ιερόσυλων διαρρηκτών έγιναν οι εκκλησίες στο Ανεμοχώρι και το Επιτάλιο όπου οι φθορές που προκάλεσαν ήταν μεγαλύτερης αξίας από τα ποσά που αφαίρεσαν από τα παγκάρια.

Οι δράστες που φαίνεται πως ήσαν περαστικοί από την περιοχή έδρασαν χωρίς να φοβούνται μήπως τους δουν αφού ο τρόπος με τον οποίο επέλεξαν να μπουν μέσα στους δύο ναούς ήταν ιδιαίτερα θορυβώδης.

Σύμφωνα με το patrisnews.com, νωρίς τα ξημερώματα οι δράστες προσέγγισαν το ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ανεμοχώρι που βρίσκεται στις παρυφές του Δημοτικού Διαμερίσματος του Δήμου Πύργου και με σιδερένιο αντικείμενο κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση της πόρτας της εκκλησίας, αφού  οι προσπάθειες για παραβιάσουν ένα από τα παράθυρα στάθηκαν ανεπιτυχείς.

«Μπήκαν μέσα και κατευθύνθηκαν στο παγκάρι όπου με κατσαβίδι το έσπασαν και πήραν από μέσα περίπου 200 ευρώ τα οποία προέρχονταν από το υστέρημα των πιστών που είχαν αφήσει για να πάρουν το κερί τους και να το ανάψουν. Το πρωί μπαίνοντας μέσα κατάλαβα αμέσως ότι κάτι έγινε γιατί εγώ έφυγα τελευταίος το προηγούμενο βράδυ μετά τον εσπερινό. Οι ζημιές που προκάλεσαν είναι μεγαλύτερης αξίας  από αυτά που πήραν», επεσήμανε ο εφημέριος του ναού πατήρ Γαβριλιάδης.