Ρεπορτάζ: Αναστασία Γαλάνη, Ντίνα Καραμάνου

Ο θάνατος ενός κρατούμενου που αποδίδεται στην έλλειψη γιατρού έχει προκαλέσει αναταραχή στις φυλακές του Δομοκού.

Ο 52χρονος Αλκιβιάδης Μέξης, ο οποίος εξέτιε ποινή 25 ετών για διακίνηση μεταναστών, ξεψύχησε στο κελί του το μεσημέρι της Τρίτης.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost, ο κρατούμενος εξέτειε στο συγκεκριμένο κατάστημα εδώ και χρόνια - όχι στις πτέρυγες υψίστης ασφαλείας- και είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο αρκετές φορές καθώς είχε διαπιστωθεί ότι είχε σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα.

Το πρωί της Τρίτης πήγε στο ιατρείο των φυλακών και ζήτησε ένα ισχυρό παυσίπονο. Τρία τέταρτα αργότερα βρέθηκε νεκρός στο κελί του.
Σύμφωνα με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, οι φυλακές του Δομοκού δεν διαθέτουν γιατρό και όταν υπάρξει ανάγκη οι κρατούμενοι μεταφέρονται σε εξωτερικά ιατρεία.

Ο θάνατος του 52χρονου, πάντως, έχει εξαγριώσει τους συγκρατούμενούς του οι οποίοι, αρχικώς, απείλησαν με στάση και αρνήθηκαν να μπουν στα κελιά τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας. 

Τελικά, αποφασίστηκε να συμμετάσχουν κανονικά στην μεσημεριανή καταμέτρηση, θα παραμείνουν, όμως, στο προαύλιο για ένα δίωρο σε ένδειξη πένθους και διαμαρτυρίας για την έλλειψη γιατρού, ενώ έχουν συμφωνήσει το βράδυ, μετά την δεύτερη καταμέτρηση, να μπουν στα κελιά τους κανονικά.