Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, ζήτησε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης στις  περιοχές των Δήμων Λαμιέων και Μακρακώμης, του νομού Φθιώτιδας.

Έπειτα από τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών, που επέτρεψαν μία πρώτη εκτίμηση των σοβαρών καταστροφών, ο Κώστας Μπακογιάννης, λαμβάνοντας υπόψη τα έγγραφα αιτήματα των δύο Δήμων που επλήγησαν από τα έντονα πλημμυρικά και κατολισθητικά φαινόμενα ζήτησε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Οι προσπάθειες των συνεργείων τόσο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όσο και των δύο Δήμων της περιοχής, συνεχίζονται προκειμένου να αποκατασταθούν στο μέτρο του δυνατού οι ζημιές που άφησαν πίσω τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην κοιλάδα του Σπερχειού.

«Από εδώ και στο εξής απαιτείται οργανωμένο σχέδιο και άμεση κρατική χρηματοδότηση για την αποκατάστασή τους», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας..

Σε αυτή την κατεύθυνση, ο κ. Μπακογιάννης θα συναντήσει την Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου, τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών, κ. Χρήστο Σπίρτζη.