Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου, Ντία Μούλου

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Αμφιλοχίας, για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την έκρηξη φιάλης υγραερίου σε καφενείο στην κοινότητα Λουτρό, που είχε σαν αποτελέσαμε να τραυματιστούν συνολικά 17 άτομα.

Αξιωματικοί της Πυροσβεστικής ερευνούν τον εσωτερικό χώρο του καφενείου, ο οποίος έχει υποστεί μεγάλες ζημιές, όπως επίσης και δύο φιάλες υγραερίου. Παράλληλα, αναμένεται λαμβάνουν καταθέσεις τόσο από τραυματίες όσο και από άλλους θαμώνες, οι οποίοι δεν τραυματίστηκαν από την έκρηξη.

Σχετικά με τους τραυματίες δέκα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Αγρινίου δύο εκ των οποίων είναι σε σοβαρή κατάσταση. Μάλιστα, μία εκ των τραυματιών είναι η 44χρονη ιδιοκτήτρια του καφενείου.

Άλλοι τέσσερεις τραυματίες, ένας εκ των οποίων σοβαρά, νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Άρτας, ενώ τρεις ελαφρά τραυματίες διακομίσθηκαν στο Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας. όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, έξι από τους τραυματίες αναμένεται να διακομισθούν σε νοσοκομεία της Αθήνας και της Πάτρας.

Το χρονικό

Έκρηξη φιάλης υγραερίου σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε καφενείο στο Λουτρό της Αμφιλοχίας.

Από την έκρηξη της φιάλης και το ωστικό κύμα που ακολούθησε, έσπασαν τα τζάμια του καφενείου, ενώ κάποιοι θαμώνες πετάχτηκαν μακριά από τη θέση τους.

Από την έκρηξη τραυματίστηκαν τουλάχιστον 15 άτομα. Στο νοσοκομείο Αγρινίου μεταφέρθηκαν 9 άνθρωποι με σοβαρά εγκαύματα, εκ των οποίων ο ένας διασωληνώθηκε και δύο βρίσκονται σε νοσοκομεία της Αθήνας. Συγκεκριμένα, ένας 80χρονος μεταφέρθηκε  στο «Γ. Γεννηματάς»  και μια γυναίκα 42 ετών στον νοσοκομείο Ευαγγελισμός.