Στους δρόμους των πληγεισών από τις πλημμύρες περιοχών βρίσκονται τα τεχνικά κλιμάκια τα οποία ενισχύονται συνεχώς.

Με απόφαση του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, επισπεύδονται οι διαδικασίες οριοθέτησης των πληγέντων περιοχών, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ακολουθήσουν μέσω των φορέων της Αυτοδιοίκησης οι οικονομικές αποζημιώσεις.
Το ισχυρότερο πλήγμα έχουν δεχτεί η Άρτα, η Ευρυτανία, η Πρέβεζα και τα Ιωάννινα,

Στην Άρτα,σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν από την Περιφέρεια, δεν ήταν δυνατή η καταγραφή των ζημιών σε όλες τις περιοχές, λόγω του ύψους των υδάτων.
Προβλήματα παρουσιάζονται στην παρόχθια περιοχή του δήμου Αρταίων και στις κοινότητες Ανθοτόπου, Αγ. Παρασκευής, Ακροποταμιάς, Νεοχωρίου, Γλυκόριζου, Λουτροτόπου, Κεραμάτων. Μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας -σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία- έγιναν αυτοψίες σε 15 οικισμούς των δήμων Αρταίων και Νικολάου Σκουφά. Συνολικά από τα κτίσματα που ελέγχθηκαν στους παραπάνω οικισμούς παρουσιάζονται ζημιές σε 329, από τα οποία 229 είναι κατοικίες, 28 επαγγελματικοί χώροι, 78 αποθηκευτικοί χώροι και 4 δημόσια κτίρια.

Στην Πρέβεζα, καταγράφονται σοβαρά προβλήματα σε βιοτεχνίες και εργοστάσια στους Δήμους Πάργας και Ζηρού, όπου δεν ήταν δυνατή ακόμη η πρόσβαση λόγω της στάθμης των υδάτων. Μόλις είναι δυνατόν θα αρχίσει το έργο των κλιμακίων απογραφής.

Στα Ιωάννινα, συνολικά από τα κτίσματα που ελέγθηκαν στους οικισμούς Περάματος, Κάτσικας, Δροσοχωρίου, Μουζακαίων, Πεδινής, Μπιζανίου, Αμπελείας και Μπάφρας παρουσιάζονται ζημιές σε 43 κτίσματα, από τα οποία 16 είναι κατοικίες, 18 επαγγελματικοί χώροι, έξι αποθήκες και τρία δημόσια κτίρια.

Στην Ευρυτανία, η προσοχή των τεχνικών έχει στραφεί κυρίως στα κτίρια στο Κρίκελλο στο οποίο έχουν παρουσιαστεί κατολισθητικά φαινόμενα.
Υπάρχουν κατολισθήσεις σε όλο το επαρχιακό και οδικό δίκτυο και προβλήματα στη Δομνίστα και στη Δημοτική Ενότητα Αράχθου όπου δεν είναι προς το παρόν δυνατή η πρόσβαση. Γίνονται προσπάθειες για την πρόσβαση στην περιοχή των Αγράφων από το Νομό Καρδίτσας. Σημειώθηκαν προβλήματα ηλεκτροδότησης και διακοπής της επικοινωνίας σε διάφορους οικισμούς.

Στην Αιτωλοακαρνανία έχουν καταγραφεί κατολισθήσεις σε όλο το νομό, χωρίς διακοπή της κυκλοφορίας, με έντονα φαινόμενα  στην κοινότητα Κλεπά.