Σε διαρκή επιφυλακή βρίσκονται κάτοικοι και Αρχές στον Έβρο με τον υδάτινο εφιάλτη να ξυπνά για ακόμη μια φορά.

Σύμφωνα με το thrakitoday.com, τα αναχώματα του ποταμού σπάνε και τα ορμητικά νερά κατασπαράζουν χιλιάδες στρέμματα γης αφήνοντάς πίσω τους μόνο καταστροφές

«Είμαστε στο ίδιο έργο θεατές, το έργο του υδάτινου εφιάλτη» αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς εξηγώντας πως τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από τα πλημμυρικά φαινόμενα είναι δεκάδες, ενώ η περιοχή δεν έχει συνέλθει ακόμη από τις καταστροφές που άφησε πίσω της η πλημμύρα του Δεκέμβρη. 

«Για εμάς ο χρόνος έχει σταματήσει στην προσπάθεια να οχυρώσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τα αναχώματά μας. Ο περιφερειάρχης είναι σε συνεχή επαφή με τις Βουλγαρικές Αρχές γιατί πρέπει να γίνεται σωστότερη διαχείριση του θέματος» αναφέρει ο ίδιος, μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 τονίζοντας πως προτεραιότητα των Αρχών αποτελεί το να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές και να μην καταστραφούν περιουσίες. 

Ήδη από το βράδυ της Δευτέρας δόθηκε εντολή στους κατοίκους στην Παλιά Σαγήνη να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ενώ σε ορισμένα σημεία του οδικού δικτύου καταγράφηκαν σοβαρά προβλήματα.  

Ο κάμπος της Ορεστιάδας έχει πάθει τη μεγάλη ζημιά καθώς ήδη έχουν πλημμυρίσει περίπου 70.000 στρέμματα καλλιεργειών.