Ένας έλληνας υποπλοίαρχος έχασε τη ζωή του όταν το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο «Κάλαμος» δέχθηκε επίθεση από ομάδα ένοπλων πειρατών στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Νιγηρίας και Καμερούν.

Το πλοίο είχε ξεκινήσει από την Κίνα άφορτο με προορισμό τη Νιγηρία και σε αυτό επέβαιναν 23 μέλη πλήρωμα μεταξύ των οποίων και δέκα Έλληνες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ των ένοπλων πειρατών και κάποιας ομάδας από το πλοίο.

Οι πειρατές κατάφεραν να απαγάγουν τρία άτομα από το πλήρωμα μεταξύ των οποίων βρίσκονται και δύο Έλληνες.

Το πλοίο αυτή τη στιγμή δεν βρίσκεται υπό κατάληψη και είναι αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή που δέχθηκε την επίθεση.

«Πρόκειται για ένα βαρύ πλήγμα για την οικογένεια των Ελλήνων ναυτικών. Τα υπουργεία Εξωτερικών και Ναυτιλίας έχουν αναλάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για τη μεταφορά της σoρού του νεκρού ναυτικού, τη διάσωση των ομήρων και τη διερεύνηση του συμβάντος» επεσήμανε σε δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας.

Ο κ. Δρίτσας εξέφρασε παράλληλα τη βαθιά λύπη της ελληνικής πολιτείας για την τραγική απώλεια αλλά και για την περιπέτεια των τριών απαχθέντων, όπως επίσης και τη συμπαράστασή της στις οικογένειές τους, καθώς και σε όλη τη ναυτική οικογένεια.

Ο αναπληρωτής υπουργός είπε, επίσης, ότι η περαιτέρω διαχείριση του περιστατικού απαιτεί ιδιαίτερα προσεχτικούς χειρισμούς για να επιτευχθεί η απελευθέρωση των απαχθέντων.