Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Μακεδονίας -Θράκης πραγματοποίησαν φοιτητές και σπουδαστές της Θεσσαλονίκης.

Διαμαρτύρονται για τις συνθήκες που επικρατούν στις εστίες όπου διαμένουν φοιτητές και σπουδαστές του ΑΠΘ και των ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Με αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων συναντήθηκε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου της υπουργού, Νίκος Κουφοτόλης, καθώς η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά βρισκόταν στην Αθήνα για την  ορκωμοσία της νέας Βουλής.

Οι φοιτητές παρέδωσαν ψήφισμα με το οποίο απαιτούν να μπει άμεσα πετρέλαιο στις εστίες, να ενοικιαστούν δωμάτια για τους εστιακούς για όσο καιρό χρειαστεί και να προχωρήσουν άμεσα οι απαραίτητες διαδικασίες για την ασφαλή λειτουργία των κτιρίων. Σήμερα οι σπουδαστές αναγκάζονται να χρησιμοποιούν θερμαντικά σώματα, τα οποία υπερφορτώνουν το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος, δημιουργώντας μεγάλες πιθανότητες για πυρκαγιά.

Οι φοιτητές υποστήριξαν ότι το Συμβούλιο του ΤΕΙ αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας των Εστιών και ανακοίνωσε στους 210 φοιτητές που διαμένουν εκεί, να εγκαταλείψουν ως την 1η Μαρτίου τις Εστίες.

Από την πλευρά του υπουργείου υπήρξε η δέσμευση ότι θα πιέσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την όσο το δυνατόν αμεσότερη εύρεση λύσης και θα συμπεριλάβει το φλέγον αυτό θέμα στις προγραμματικές της δηλώσεις.