Μεγάλη ανταπόκριση δείχνουν οι  πολίτες, δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος στην εξαργύρωση του κουπονιού «Ψηφιακής Αλληλεγγύης».

Το κουπόνι αφορά την απόκτηση σύνδεσης στο διαδίκτυο και τάμπλετ και η διαδικασία ξεκίνησε χθες, Τετάρτη.

Η δυνατότητα εξαργύρωσης αφορά περίπου 290.000 πολίτες, δημότες των 8 Περιφερειών αμιγούς σύγκλισης που καλύπτει το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση», στο πλαίσιο του οποίου υλοποιείται η συγκεκριμένη δράση με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόκειται για τις Περιφέρειες Ανατολική Μακεδονία Θράκη, Θεσσαλία, Ήπειρος, Δυτική Ελλάδα, Ιόνιοι νήσοι, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, τα αποτελέσματα που προέκυψαν χθες, κατά την πρώτη μέρα ενεργοποίησης της δράσης, είναι τα εξής:

  • 30.615 πολίτες, δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος, ανταποκρίθηκαν στη δράση με την έκδοση των αντίστοιχων κουπονιών ψηφιακής αλληλεγγύης.
  • 94 πάροχοι/προμηθευτές έχουν ενταχθεί πλήρως στη δράση (7 τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι, 57 franchises τηλεπικοινωνιακών παρόχων, -30 εμπορικές επιχειρήσεις πωλήσεων υπολογιστικού εξοπλισμού με δικαίωμα σύναψης τηλεπικοινωνιακού συμβολαίου).
  • 378 πάροχοι/προμηθευτές αναμένεται να ενταχθούν, μετά την αποστολή των συμπληρωματικών στοιχείων για τη συμπλήρωση του φυσικού τους φακέλου, που προς το παρόν εκκρεμεί για την ολοκλήρωση ένταξής τους στη δράση.

Αύριο, Παρασκευή, ξεκινάει η 2η φάση εγγραφής παρόχων/προμηθευτών στη δράση, με δυνατότητα εγγραφής- συμμετοχής τους μέχρι τις 30/4/2015.

Υπενθυμίζεται πως εκτυπώνοντας το κουπόνι της «Ψηφιακής Αλληλεγγύης» από την ιστοσελίδα www.e-inclusion.gr, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν ένα από τα εγκεκριμένα καταστήματα της δράσης και να αποκτήσουν:

  • Επιδότηση 12 ευρώ τον μήνα στη συνδρομή ευρυζωνικής σύνδεσης (κινητή ή σταθερή).
  • Ηλεκτρονικό υπολογιστή τύπου tablet ή φορητό υπολογιστή τύπου netbook ή laptop (αξίας μέχρι 230 ευρώ).
  • Υπηρεσίες υποστήριξης-κατάρτισης σε χρήση ΤΠΕ κατ' οίκον, όπως πρόσβαση σε email, internet, e-gov υπηρεσίες, κ.λπ.

Τέλος, οι δικαιούχοι θα μπορούν να εξαργυρώσουν το κουπόνι της Ψηφιακής Αλληλεγγύης σε ένα από τα εγκεκριμένα καταστήματα για την «Ψηφιακή Αλληλεγγύη», μέχρι και την 30η Ιουνίου 2015.