Το φως της δημοσιότητας είδε το κείμενο της προκήρυξης της οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» με την οποία ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ στις 12 Δεκεμβρίου. 

Άγνωστος τηλεφώνησε στην ιστοσελίδα zougla.gr αναφέροντας ότι το κείμενο βρίσκεται σε στικάκι τοποθετημένο σε σακούλα πίσω από ΚΑΦΑΟ στα Εξάρχεια.

Το αρχικό στικάκι με την 20σέλιδη προκήρυξη της οργάνωσης είχε βρεθεί αργά το βράδυ της περασμένης Τρίτης μέσα σε κάδο απορριμμάτων στη Νέα Σμύρνη. Είχε παραληφθεί από την αστυνομία και δεν δημοσιοποιήθηκε.

Ανάμεσα σε άλλα οι συντάκτες της προκήρυξης τονίζουν πως η «επίθεση εκπλήρωσε ένα τμήμα του χρέους μας απέναντι στο παλαιστινιακό λαό, που επιζητά τη διεθνιστική στήριξη στον ηρωικό αγώνα του. Αναμφίβολα αυτή η επίθεση, αποτέλεσε μια αντικειμενική δικαιοπραξία αφού στο στόχαστρο μπήκε ίσως η μεγαλύτερη δολοφονική μηχανή του πλανήτη. Όμως, ταυτόχρονα στο στόχαστρο μπήκε και η απάθεια, αφού, εδώ και περίπου έναν αιώνα διαπράττεται η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού μπροστά στα μάτια των δυτικών-δημοκρατικών κρατών. Η επαίσχυντη συναίνεση του δυτικού κόσμου στο έγκλημα κατά των παλαιστινίων αποτελεί και το τέλος κάθε επίφασης περί μεγαλείου του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού».

Γίνεται εξάλλου αναδρομή για τον Παλαιστινιακό Λαό, ενώ υπάρχουν αναφορές στη Χαμάς καθώς και στο Ισλαμικό Κράτος

Ταυτόχρονα, μία πρόσθετη σελίδα εμπεριέχει τις «κρίσεις» των μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης για το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα:

«Η συνέλευσή μας κατανοεί και σέβεται τη λαϊκή εντολή προς το ΣΥΡΙΖΑ, αναγνωρίζοντας το αντικειμενικά ευνοϊκότερο πεδίο που ανοίγει για τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα. Η αδιαμφισβήτητη αλλαγή του πολιτικού σκηνικού της χώρας, αποτελεί αντικειμενικά μία θετική εξέλιξη, που οφείλουμε με ψυχραιμία να επεξεργαστούμε. Όμως, η όποια επεξεργασία οφείλει να γίνεται υπό το πρίσμα των επαναστατικών θέσεων που υπερασπιζόμασε και του καθήκοντος να τις αναπροσαρμόσουμε στους σημερινούς συσχετισμούς. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι ήδη δεδομένο πως θα πρέπει να συγκρουστούμε με τις όποιες τυχοδιωκτικές μετατοπίσεις τμημάτων του κινήματος προς την αφομοίωση της της κυβερνητικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα αναφέρει ότι «το πολιτικό κενό που θα δημιουργήσει η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ όταν, αργά ή γρήγορα, προδώσει τις προσδοκίες της κοινωνίας δεν θα μπορεί να καλυφθεί, αν από σήμερα δεν συγκροτήσουμε μια επαναστατική αντιπολίτευση που θα μετατοπίσει το λαό ακόμη πιο αριστερά»... «Με αυτά τα δεδομένα, η ομάδας μας δεν μπορεί να δώσει περίοδο χάριτος και θα εξακολουθήσει να υπηρετεί τη στρατηγική της: για την άμεση συγκρότηση ενός λαϊκού-αντιμπεριαλιστικού μετώπου, για τη δημιουργία των επαναστατικών προϋποθέσεων της εποχής μας» καταλήγει η προκήρυξη.