current views are: 1

6 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση05:42

Νέο κύμα κακοκαιρίας χτυπά την χώρα- Ισχυρές βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας

Επιδείνωση θα εμφανίσει από σήμερα Παρασκευή ο καιρός με τα χιόνια να επανέρχονται αλλά και τις βροχές να χτυπούν εκ νέου το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Δημοσίευση 05:42’
αρθρο-newpost

Επιδείνωση θα εμφανίσει από σήμερα Παρασκευή ο καιρός με τα χιόνια να επανέρχονται αλλά και τις βροχές να χτυπούν εκ νέου το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Επιδείνωση θα εμφανίσει από σήμερα Παρασκευή ο καιρός με τα χιόνια να επανέρχονται αλλά και τις βροχές να χτυπούν εκ νέου το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Σύμφωνα με το δελτίο καιρού ο καιρός θα επιδεινωθεί από τα βορειοδυτικά με βροχές και καταιγίδες οι οποίες στα δυτικά, τα βόρεια και βαθμιαία στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο θα είναι τοπικά ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν σε ορεινές περιοχές της δυτικής ηπειρωτικής χώρας. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο νοτιοανατολικοί 7 με 8 πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ, οι οποίοι σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από τα δυτικά της χώρας ενώ να σημειωθεί ότι οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και τα νότια.

Αναλυτική πρόγνωση 

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονιά σε ορεινές περιοχές και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και σταδιακά και στα υπόλοιπα οι οποίες πρόσκαιρα θα είναι ισχυρές κυρίως στα ανατολικά. Βαθμιαία βελτίωση το απόγευμα και από τα δυτικά.
Ανεμοι: αρχικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασια: από 08 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε ορεινές καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Από το απόγευμα σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων.
Ανεμοι: αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 08 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: αρχικά νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασια: από 06 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές κυρίως στις Κυκλάδες οπού είναι πιθανόν να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα σταδιακή βελτίωση.
Ανεμοι: αρχικά νοτιοανατολικοί 6 με 8 τοπικά 9 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς μέχρι 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 15 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη μέχρι 21 βαθμούς.
 
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες πιθανώς πρόσκαιρα στα βόρεια να είναι ισχυρές. Βελτίωση τη νύχτα.
Ανεμοι: νοτιοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ. Το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασια: από 14 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Αττική
Καιρός: λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. Από το απόγευμα βελτίωση.
Ανεμοι: νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασια: από 13 έως 17 βαθμούς κελσίου.
 
Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασια: από 12 έως 15 βαθμούς κελσίου. 

Πρόγνωση για το Σάββατο 07-02-2015 

Καιρός: αρχικά στα δυτικά και από το μεσημέρι σταδιακά στα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια στα βορειοδυτικά ορεινά . Τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν βαθμιαία εξασθένηση στα δυτικά ενώ θα ενταθούν στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές.
Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ. Στα βορειοανατολικά από το μεσημέρι ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.


σχετικα αρθρα