Δόθηκε στην κυκλοφορία η εθνική οδός Ιωαννίνων - Άρτας, αφού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης στο Τέροβο, μετά την καθίζηση που είχε υποστεί το σημείο.

Το σημείο της εθνικής οδού είχε υποστεί σοβαρή καθίζηση εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων των προηγούμενων ημερών, και απαιτήθηκαν εργασίες διαπλάτυνσης και στερέωσης για την παράδοσή του σε κυκλοφορία.

Στην τεράστια προσπάθεια που καταβλήθηκε, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου  Αλέξανδρος Καχριμάνης. 

«Έχει γίνει μια τεράστια προσπάθεια για να αποκαταστήσουμε, έστω με χαλίκια, το κομμάτι του δρόμου στην περιοχή Τερόβου. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εταιρεία ΤΕΡΝΑ Α.Ε., που κατασκευάζει την Ιόνια Οδό, για τα μηχανήματα που διέθεσε για την αποκατάσταση του δρόμου. Γιατί με τις δικές μας διαδικασίες θα ήθελε 5-6 μήνες για να δοθεί σε κυκλοφορία ο δρόμος. Μένουν κάποιες εργασίες που θα κάνουμε εμείς σε δεύτερο χρόνο, αλλά τουλάχιστον από σήμερα ο δρόμος θα δοθεί σε κυκλοφορία», είπε το πρωί ο κ. Καχριμάνης.

Σύμφωνα με το pamepreveza.gr ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην Εγνατία Οδό.

«Εμείς ειδοποιήσαμε την Εγνατία Οδό Α.Ε. ότι με 10-20 πόντους νερό δεν μπορούν να κλείσουν το δρόμο. Μάλιστα, ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας κ. Μαυρογιώργος βρέθηκε σήμερα στο σημείο και επανέλαβε στην Εγνατία Οδό αυτήν τη θέση. Φαίνεται ότι υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα, όταν έχουμε τέτοιες παροχές βροχής στο λεκανοπέδιο, όπως είχαμε προχθές. Καταλαβαίνετε ότι έγινε τεράστια προσπάθεια στον καθαρισμό των τάφρων, χωρίς να είναι αρμοδιότητα της Περιφερειακής Αρχής. Αυτό βοήθησε τα μέγιστα πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου, όπως το Σταυράκι και η Ανθούπολη. Υπάρχουν κάποια προβλήματα που πρέπει να λυθούν. Θεωρώ ότι με συνεννόηση όλα λύνονται».