Από την 1η Φεβρουαρίου η Σαμοθράκη αντιμετωπίζει συχνά και σοβαρότατα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της.

Μάλιστα, την δεύτερη μέρα του δημου η διακοπή ξεπέρασε τις 19 ώρες και προκάλεσε την απόφαση του δημάρχουν να κλείσει τα σχολεία, καθώς τα κτίρια δεν μπορούσαν να θερμανθούν.

Τις υπόλοιπες ώρες η τάση του ρεύματος αυξομειώνεται συνεχώς με αποτέλεσμα την προβληματική λειτουργία των οικοσκευών, των ηλεκτρονικών υπολογιστών, των λογισμικών προγραμμάτων υπηρεσιών και επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με το e-evros.gr, υπήρξε συνεχής επικοινωνία του Δημάρχου με τον υπεύθυνο τεχνικού κλιμακίου αποκατάστασης των βλαβών στην Αλεξανδρούπολη ωστόσο η κατάσταση φαίνεται υπήρξε πολλές φορές εκτός ελέγχου ή ανυπολόγιστης ζημίας και ως εκ τούτου δεν μπορούσαν να υπάρξουν σαφείς διαβεβαιώσεις για τον χρονικό ορίζοντα της αποκατάστασης.

Ο Δήμαρχος με επιστολή του προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ αλλά και προς τον αρμόδιο Υπουργό ζητά την μέριμνα τους, ώστε να υπάρξει οριστική αποκατάσταση των προβλημάτων αλλά και εφαρμογή πρόληψης ώστε δυσμενείς καιρικές συνθήκες οι οποίες αποτελούν συχνό φαινόμενο στην περιοχή, να μην θέτουν σε κίνδυνο την ηλεκτροδότηση του νησιού.