Επιδείνωση παρουσίασε ο καιρός από το απόγευμα της Κυριακής από τα δυτικά και τα βόρεια της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά τα χιόνια, τους ανέμους και τη μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας.

Τη Δευτέρα ο καιρός αναμένεται να χαλάσει και στην Αττική, όπου δεν αναμένεται να πέσουν χιόνια ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας. Για τον λόγο αυτό, ο δήμος Αθηναίων είναι σε πλήρη ετοιμότητα, προκειμένου να προστατεύσει τους άστεγους από την κακοκαιρία.

Όπως αναφέρεται στο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ, ο καιρός θα έχει κύρια χαρακτηριστικά:

Α. Τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις σε όλες τις ορεινές, ημιορεινές αλλά και σε πεδινές περιοχές κυρίως της ανατολικής και βόρειας χώρας. (Από το απόγευμα της Δευτέρας στις περιοχές περιλαμβάνεται και η Αττική κυρίως τα βόρεια και ανατολικά του νομού). 

Β. Τους βόρειους ανέμους που τη Δευτέρα η ένταση τους θα φτάνει στα δυτικά πρόσκαιρα τα 8 με 9 μποφόρ, στα ανατολικά τα 8 με 10 μποφόρ έως την Τρίτη ενώ στο Αιγαίο θα διατηρηθούν στα 9 και τοπικά στα 10 μποφόρ έως και την Τετάρτη (11-02-2015). 

Γ. Τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες τη Δευτέρα σε όλες τις ανατολικές και νότιες κυρίως θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας που σταδιακά την Τρίτη θα περιοριστούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν. 

Δ. Η κακοκαιρία θα παρουσιάσει ύφεση στις περισσότερες περιοχές της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χώρας την Τρίτη ενώ στις υπόλοιπες την Τετάρτη, όμως η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση σε όλη τη χώρα από τη Δευτέρα και στα ηπειρωτικά από την Τρίτη θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους ισχυρός.