current views are: 5

9 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση05:35

Σε κλοιό χιονιά η χώρα- Τσουχτερό κρύο και ισχυρές καταιγίδες

Ραγδαία επιδείνωση εμφανίζει ο καιρός με τους νοτιάδες να έχουν δώσει την θέση τους σε δυνατούς βοριάδες και τη θερμοκρασία να σημειώνει αισθητή πτώση.

Δημοσίευση 05:35’
αρθρο-newpost

Ραγδαία επιδείνωση εμφανίζει ο καιρός με τους νοτιάδες να έχουν δώσει την θέση τους σε δυνατούς βοριάδες και τη θερμοκρασία να σημειώνει αισθητή πτώση.

Ραγδαία επιδείνωση εμφανίζει ο καιρός με τους νοτιάδες να έχουν δώσει την θέση τους σε δυνατούς βοριάδες και τη θερμοκρασία να σημειώνει αισθητή πτώση.

Σύμφωνα με το δελτίο καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας σήμερα Δευτέρα σε ολόκληρη την χώρα θα επικρατεί κακοκαιρία με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές ακόμα και σε πεδινές περιοχές κυρίως της ανατολικής και βόρειας χώρας. Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα σημειωνούν στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές κυρίως της ανατολικής και νότιας χώρας. 

Σταδιακή επικράτηση θυελλωδών βόρειων ανέμων οι οποίοι θα φθάνουν τα 8 με 9 και βαθμιαία στο Αιγαίο τα 10 μποφόρ. 

Αναλυτική πρόγνωση 

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές, τη νύχτα όμως θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά 8 και το βράδυ τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από -1 (μείον 1) έως 5 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Από τη νύχτα περαιτέρω πτώση.
 
Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις πρόσκαιρα πυκνές στα ορεινά και τα ημιορεινά ενώ βαθμιαία θα χιονίσει και σε πεδινές περιοχές κυρίως της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 3 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη. Από το μεσημέρι σε σημαντική πτώση.
 
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα ορεινά, ημιορεινά καθώς και τα πεδινά της Θεσσαλίας. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές βροχές και στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακά από το μεσημέρι χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν και σε πεδινές περιοχές.
Ανεμοι: βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και στα νότια δυτικοί με την ιδία ένταση. Σταδιακά θα επικρατήσουν βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 7 με 8 και στα ανατολικά και νότια 9 και από το βράδυ τοπικά 10 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 01 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη. Σημαντική πτώση από το απόγευμα και από τα βόρεια.
 
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Από το βράδυ θα χιονίσει στα ορεινά της Κρήτης καθώς και σε ημιορεινές περιοχές των βόρειων Κυκλάδων.
Ανεμοι: δυτικοί 5 με 7 μποφόρ οι οποίοι βαθμιαία στις Κυκλάδες θα στραφούν σε βόρειους 7 με 9 και τη νύχτα τοπικά 10 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 8 έως 14 βαθμούς κελσίου. Από το βράδυ σε σημαντική πτώση από τα βόρεια.
 
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Από το βράδυ θα σημειωθούν κατά τόπους χιονοπτώσεις η χιονόνερο στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.
Ανεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 ενισχυόμενοι σταδιακά σε 7 με 9 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 6 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Σε σημαντική πτώση από το μεσημέρι και από τα βόρεια.
 
Αττική
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, μετά το μεσημέρι στα ημιορεινά και βαθμιαία σε πεδινές περιοχές κυρίως στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα.
Ανεμοι: βόρειοι 4 με 5 ενισχυόμενοι βαθμιαία σε 6 με 8 και τη νύχτα τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 4 έως 10 βαθμούς κελσίου. Από το απόγευμα σε σημαντική πτώση.
 
Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές κυρίως στα ανατολικά του νομού.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και από το απόγευμα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από -1 (μείον 1) έως 3 βαθμούς κελσίου. 

Πρόγνωση για αύριο Τρίτη 10-02-2015 

Καιρός: στα ανατολικά ηπειρωτικά και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και σποραδικές
καταιγίδες κυρίως στις νοτιότερες θαλασσιές-παραθαλάσσιες περιοχές οι οποίες πρόσκαιρα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές-ημιορεινές αλλά ακόμη και σε πεδινές περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στο Αιγαίο 9 τοπικά 10 Μποφόρ.
Θερμοκρασια: σε σημαντική πτώση. Θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Παγετός στα ηπειρωτικά κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.