Τις ζημιές τους μετρούν οι κάτοικοι στον Έβρο, περιμένοντας να αποτραβηχτούν τα νερά ώστε να ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών.

Η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και η στάθμη των νερών στην κοίτη του ποταμού Έβρου παρουσιάζει πτωτική τάση. Ωστόσο, η αποστράγγιση των υδάτων τόσο από τις κατοικημένες περιοχές, όπως τα Λαγυνά, όσο και από τις πλημμυρισμένες καλλιεργημένες εκτάσεις εκτιμάται πως θα πάρει χρόνο, λόγω και των καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Οι κάτοικοι στον οικισμό του Πόρου, που είχε εκκενωθεί προληπτικά, επέστρεψαν στα σπίτια τους, ενώ σε κανονικούς ρυθμούς επανέρχεται, μέρα με την ημέρα, και η ζωή στα Λαγυνά. Οι κάτοικοι των πλημμυρισμένων σπιτιών στην πλαγιά του οικισμού περιμένουν και αυτοί την απομάκρυνση των νερών ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν στις απαραίτητες εργασίας αποκατάστασης των ζημιών.

Οι καιρικές συνθήκες, το τελευταίο 24ωρο, λειτουργούν βοηθητικά ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω αύξηση στη στάθμη των νερών, ενώ ευχή όλων των αρμόδιων παραγόντων αλλά και των κατοίκων της περιοχής είναι να μην υπάρξει επιδείνωση, με πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα να παγώσουν οι μεγάλοι υδάτινοι όγκοι.

TAGS