current views are: 2

10 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση05:38

Στα λευκά η χώρα με πολικές θερμοκρασίες – Ποια σχολεία είναι κλειστά

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η επιδρομή του χιονιά στην χώρα. Από χθες το πρωί στα λευκά έχει ντυθεί το μεγαλύτερο μέρος της χώρας ενώ προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων δημιουργούν οι ισχυροί βοριάδες που φτάνουν μέχρι και τα 10 μποφόρ.

Δημοσίευση 05:38’
αρθρο-newpost

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η επιδρομή του χιονιά στην χώρα. Από χθες το πρωί στα λευκά έχει ντυθεί το μεγαλύτερο μέρος της χώρας ενώ προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων δημιουργούν οι ισχυροί βοριάδες που φτάνουν μέχρι και τα 10 μποφόρ.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η επιδρομή του χιονιά στην χώρα. Από χθες το πρωί στα λευκά έχει ντυθεί το μεγαλύτερο μέρος της χώρας ενώ προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων δημιουργούν οι ισχυροί βοριάδες που φτάνουν μέχρι και τα 10 μποφόρ.

Σύμφωνα με το δελτίο καιρού από το πρωί θα χιονίζει κυρίως στα ανατολικά και νότια της χώρας ενώ στις νοτιότερες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές θα βρέχει. 

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 8 και στο Αιγαίο 9 με 10 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. 

Στην Αττική από τον χιονιά πλήττονται κυρίως τα βόρεια προάστια ενώ όπως έχει γίνει γνωστό από τον δήμο δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Πεντέλη και Νέα Πεντέλη. 

Επίσης τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δε θα λειτουργήσουν σήμερα, στους δήμους Κοζάνης, Εορδαίας Κοζάνης και Φλώρινας, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού, ενώ με μια ώρα καθυστέρηση θα ανοίξουν στους δήμους Καστοριάς και Άργους Ορεστικού Καστοριάς. Με καθυστέρηση θα λειτουργήσουν σήμερα και ορισμένα σχολεία στο Δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής.

Δεμένα τα πλοία

Θυελλώδεις άνεμοι 9 με 10 μποφόρ πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. 

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή, ήδη από το λιμάνι του Πειραιά δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για το βορειοανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, ενώ τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου και κατά κρίση πλοιάρχου. 

Τα δρομολόγια στη γραμμή Πέραμα-Παλούκια γίνονται κανονικά ενώ η γραμμή Μέγαρα Σαλαμίνα είναι κλειστή. Σε ισχύ είναι η απαγόρευση απόπλου από το λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου. 

Κλειστές παραμένουν οι γραμμές Αγ.Μαρίνα- Νέα Στύρα, Βόλος-Σποράδες,Καβάλα-Πρίνος.Κανονικά γίνονται τα δρομολόγια στις γραμμές Κεραμωτή Καβάλας-Λιμένας Θάσου, Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα Λευκίμμη. Τα δρομολόγια στη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη γίνονται κατά κρίση πλοιάρχου. 

Κλειστές είναι οι γραμμές Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλονιά. Ανοιχτή είναι η πορθμειακή γραμμή Ρίου-Αντίρριου.
Το ΛΣ συστήνει στους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδεύσουν, πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους τουριστικά πρακτορεία. 

Αναλυτική πρόγνωση καιρού

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως στα δυτικά και βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 7 με 8 και στα θαλασσιά και παραθαλάσσια τμήματα 8 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από -4 (μείον 4) έως 5 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με παροδικές χιονοπτώσεις και βροχή η χιονόνερο στα θαλασσιά και παραθαλάσσια τμήματα. Σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και στο Ιόνιο 8 με 9 μποφόρ. Εξασθένηση των ανέμων από το μεσημέρι.
Θερμοκρασια: από 3 έως 8 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με χιόνι η χιονόνερο. Οι χιονοπτώσεις που κατά τόπους θα είναι πιο πυκνές σταδιακά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: βόρειοι βορειανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια 8 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από -1 (μείον 1) έως 06 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και χιονιά στα ορεινά και ημιορεινά.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 8 με 10 μποφόρ που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασια: από 6 έως 10 βαθμούς κελσίου.
 
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νότια και χιονιά στα ορεινά και ημιορεινά στα βόρεια.
Ανεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ. Στα νότια αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 7 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασια: στα νότια από 7 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια από 2 έως 7 βαθμούς κελσίου.
 
Αττική
Καιρός: νεφώσεις με χιονόνερο στις νότιες παραθαλάσσιες περιοχές ενώ στα υπόλοιπα κατά περιόδους χιονοπτώσεις οι οποίες κατά τόπους θα είναι πιο πυκνές. Σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.
Ανεμοι: βόρειοι βορειανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια 8 με 9 και πρόσκαιρα 10 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 02 έως 04 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη
 
Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρης χιονόπτωσης κυρίως στα ανατολικά του νομού. Βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από -2 (μείον 2) έως 3 βαθμούς κελσίου. 

Πρόγνωση για αύριο Τέταρτη 11-02-2015 

Καιρός: στα δυτικά γενικά αίθριος. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με χιόνι η χιονόνερο στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και τη νησιωτική χωρά. Σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες στα νότια θαλασσιά τμήματα.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6 και στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 α 9 και πιθανώς τοπικά 10 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασια: σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Παγετός κατά τόπους ισχυρός στα ηπειρωτικά τις πρωινές και νυχτερινές ώρες.


σχετικα αρθρα