Παλλαϊκό συλλαλητήριο κατά της λιτότητας έχει προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα στις 18:00 στην πλατεία Συντάγματος, λίγο πριν ξεκινήσει το έκτακτο Eurogroup στο οποίο η ελληνική αντιπροσωπεία υπό τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη θα διαπραγματεύεται για τη συμφωνία - γέφυρα. 

Με κεντρικό σύνθημα «Δεν εκβιαζόμαστε, ούτε βήμα πίσω στους εκβιασμούς» αντίστοιχες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί μέσω μέσων κοινωνικής δικτύωσης και κυρίως του Facebook σε πολλές μεγάλες πόλεις της χώρας με βασικό αίτημα τον τερματισμό της λιτότητας που επιβάλλεται σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Διαβάστε τι αναφέρει το κάλεσμα «Ανάσα αξιοπρέπειας» στο διαδίκτυο:

«Οι εκλογές τελείωσαν και προέκυψε μία κυβέρνηση που θέλει να εκπροσωπήσει τις ανάγκες μας κόντρα στα συμφέροντα της ολιγαρχίας στην Ευρώπη. Προσπαθούν να μας εκβιάσουν και να μας φοβίζουν.

Να μην τους κάνουμε τη χάρη! Να πάρουμε την σκυτάλη και να σηκώσουμε το γάντι! Ήρθε η ώρα να πάρει και ο λαός την υπόθεση της ανατροπής στις πλάτες του. Να υψώσουμε το ανάστημά μας και να στείλουμε ένα παλλαϊκό μήνυμα ενάντια στη λιτότητα και τα μνημόνια, υπέρ της δημοκρατίας και της προκοπής. Να μη μασήσουμε στους εκβιασμούς της ΤΡΟΙΚΑ και των υποστηρικτών τους στην Ελλάδα, ολιγαρχία, καναλάρχες.

Ήρθε η ώρα να φοβηθούν αυτοί και να ακούσουν δυνατά τη φωνή μας. Επιλέγουμε την αξιοπρέπεια και ζητάμε για εμάς και τους λαούς όλης της Ευρώπης μια μεγάλη ανάσα αλλαγής. Καλούμε όλους τους λαούς της Ευρώπης να δείξουν έμπρακτα την υποστήριξή τους στον αγώνα του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης για μια Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης. Θα νικήσουμε!».