Προβλήματα στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου έχουν προκαλέσει οι χιονοπτώσεις οι θυελλώδεις άνεμοι και οι ισχυρές βροχοπτώσεις που πλήττουν την Κρήτη, ενώ κατά την διάρκεια της νύχτας και τις πρώτες πρωινές ώρες έπεφτε κατά τακτά χρονικά διαστήματα χαλάζι, ακόμη και μέσα στην πόλη του Ηρακλείου.

Καταστροφές έχουν σημειωθεί στην Μίλατο Λασιθίου από την κακοκαιρία με σημαντικές ζημιές σε καταστήματα και σε σπίτια, ενώ σε πολλές περιοχές του Ηρακλείου και της ενδοχώρας, δημιουργήθηκαν προβλήματα από το ξερίζωμα δένδρων και την ρίψη πινακίδων.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κίνηση των οχημάτων προς την Αγία Βαρβάρα, τα Ανώγεια, στον δρόμο Βιάννος- Αμιρά και σε σημεία του οδικού δικτύου προς το Οροπέδιο Λασιθίου όπου το χιόνι έφθασε τα 40 εκατοστά.

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα των δήμων και της Περιφέρειας προσπαθούν να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς.

Λόγω των χιονοπτώσεων, των έντονων βροχοπτώσεων και των ισχυρών ανέμων σήμερα είναι κλειστά τα σχολεία στις περιοχές του δήμου Ηρακλείου: Άγιος Μύρων, Άνω και Κάτω Ασίτες, Βενεράτο, Δαφνές, Καρκαδιώτισσα, Προφήτης Ηλίας, Κυπαρίσσι, Άγιος Σύλλας, Βασιλειές και Άγιος Βλάσσης.

Επίσης στην πόλη του Ηρακλείου θα παραμείνουν κλειστά το συγκρότημα του Καπετανάκειου και το 6ο Γυμνάσιο στην οδός Δουκός Μποφόρ και το 6ο ΕΠΑΛ στην οδό Πιτσουλάκη 24.

Ακόμη κλειστά παραμένουν σήμερα σχολεία στους δήμους Μαλεβιζίου, Βιάννου Μινώα Πεδιάδας, Αρχανών- Αστερουσιών, τα σχολεία του δήμου Γόρτυνας και τα σχολεία στην Αγία Βαρβάρα και στο Ασήμι.

Λόγω των ισχυρών ανέμων ακυρώθηκαν οι δυο πρωινές πτήσεις από το αεροδρόμιο Ηρακλείου για Αθήνα, ενώ δεμένα παραμένουν τα πλοία στο λιμάνι του Ηρακλείου.