Υπό κατάληψη το υπουργείο Οικονομικών από επιτυχόντες σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που δεν έχουν προσληφθεί ακόμα. Ζητούν την άμεση πρόσληψη τους. Στο σημείο βρίσκονται και αστυνομικές δυνάμεις.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ

 545 νέοι επιστήμονες, κάτοχοι πτυχίων οικονομικής κατεύθυνσης και μεταπτυχιακών τίτλων Λογιστικής και φορολογικών πεδίων, τελούν υπό την ομηρία της απελθούσας και της σημερινής κυβέρνησης σχεδόν τρία χρόνια.

  “Για πολλοστή φορά αναγκαζόμαστε να απαιτήσουμε τον αυτονόητο διορισμό μας,  καθώς συνεχίζουμε να αποτελούμε αντικείμενο εμπαιγμού για τους υπουργούς οικονομικών και εσωτερικών.

Το 2008 ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πολιτείας, δια μέσου του ΑΣΕΠ, για την πλήρωση 877 θέσεων στο Υπουργείο Οικονομικών και το πρώην Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, ξεκινήσαμε μια δύσκολη και απαιτητική προετοιμασία.

Το 2009 συμμετείχαμε στον πλέον αδιάβλητο, αξιοκρατικό, γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και επιτύχαμε. Δεν είμαστε οι αρεστοί που ζητάνε να βολευτούνε. Είμαστε 545 νέοι άνθρωποι, Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, που πετύχαμε μεταξύ χιλιάδων σε ένα γραπτό, αδιάβλητο διαγωνισμό, υψηλών αξιώσεων, μετά από σκληρή προσπάθεια.

Το 2010 ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κήρυξε τον πόλεμο ενάντια στην αναξιοκρατία και  πρόταξε την αδιαφιλονίκητη κυριαρχία του ΑΣΕΠ στον τομέα των προσλήψεων στο δημόσιο. Και ενώ το ΑΣΕΠ ανακοίνωσε τα ονόματά μας ως διοριστέους στο Υπουργείο Οικονομικών, το υπουργείο από την πλευρά του αρνείται μέχρι σήμερα να ολοκληρώσει το διορισμό των 545 διοριστέων πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, τη στιγμή που οι επιτυχόντες ΔΕ και ΤΕ του ίδιου γραπτού διαγωνισμού είναι ήδη στις θέσεις τους. Παράλληλα η κυβέρνηση εξακολουθεί να προσλαμβάνει εκατοντάδες μόνιμους, συμβασιούχους και μετακλητούς υπαλλήλους. ΜΕ ΤΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΡΑΓΕ;

Σήμερα 2011 πια, οι κύριοι Παπακωνσταντίνου και Ραγκούσης συνεχίζουν να μας εμπαίζουν και ενίοτε να μας προσβάλουν.

Ο κύριος Παπακωνσταντίνου ενώ σε προηγούμενη συνάντηση, δεσμεύτηκε ότι εντός του Νοεμβρίου του 2010 θα έδινε οριστική λύση στο πρόβλημα που η ίδια η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει, μέχρι και σήμερα, Μάϊος του 2011, δεν το έχει πράξει. Υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου, μας παραπέμπουν στον κο Ραγκούση ο οποίος καθυστερεί να υπογράψει την απόφαση του διορισμού μας.

Ο κύριος Ραγκούσης από την πλευρά του, σε συνάντησή μας, δεν μπήκε καν στον κόπο να μας δώσει ένα χρονοδιάγραμμα ως όφειλε. Αρκέστηκε να μας πει ότι όταν βάλει την υπογραφή του εκείνος, θα μάθουμε τι μέλλει γενέσθαι, σαν να επρόκειτο για την ιδιωτική του επιχείρηση. Ταυτόχρονα μας προσέβαλε δηλώνοντας ότι λυπάται για το επίπεδο των μελλοντικών δημοσίων υπαλλήλων και δε δίστασε να αφήσει αιχμές εναντίον μας, κάνοντάς μας συνένοχους  στις καταστρεπτικές πολιτικές των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών.

Κύριε Παπακωνσταντίνου και κύριε Ραγκούση,

Παραμένουμε στην ομηρία στην οποία βρεθήκαμε αποκλειστικά με δική σας ευθύνη και σας επισημαίνουμε ότι η ολοκλήρωση του διορισμού μας, δεν σχετίζεται μόνο με την επιβίωση τη δική μας και των οικογενειών μας, αλλά και με τη λειτουργία του ελεγκτικού και φοροεισπρακτικού μηχανισμού του Υπουργείου Οικονομικών.

Σε μια περίοδο που η ανάγκη άμεσης στελέχωσης με νέο, επιστημονικά καταρτισμένο προσωπικό, καθίσταται πιο επιτακτική από ποτέ, η επίτευξη του εθνικού στόχου της δημοσιονομικής εξυγίανσης  θα εξυπηρετηθεί καλύτερα, όχι με την αναστολή, αλλά με την ολοκλήρωση της πρόσληψής μας, διότι έτσι θα καλυφθούν τα τεράστια κενά σε νευραλγικές οργανικές θέσεις του Υπουργείου Οικονομικών, ιδίως μετά τις μαζικές αποχωρήσεις που έγιναν και αναμένονται να ενταθούν εν όψει του νέου μισθολογίου.”

Για ποιο λόγο λοιπόν καθυστερεί η έκδοση της απόφασης για την πρόσληψη των 545 υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών; Πού αποσκοπεί η αδικαιολόγητη αυτή καθυστέρηση; Οι εφορίες και τα τελωνεία στενάζουν από την έλλειψη προσωπικού.

Κύριοι,

Σας καλούμε να βάλετε ένα τέλος στην κατάφορη αδικία εις βάρος των 545 ΠΕ υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών και της Γ.Γ Μακεδονίας Θράκης και να ενισχύσετε άμεσα τον ελεγκτικό και φοροεισπρακτικό μηχανισμό με τους 545 νέους επιστήμονες.

Απαιτούμε τη δικαίωση των κόπων μας με την άμεση τοποθέτησή μας.