Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έγινε έρευνα σε περιοχή της βόρειας Ελλάδας για υπόθεση προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, μέσω διαδικτύου.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενήργησαν ενδελεχή ψηφιακή έρευνα για τη διακρίβωση πράξεων, που πραγματοποιήθηκαν μέσω chat rooms.

Όπως διαπιστώθηκε, άγνωστο άτομο προσέγγιζε ανήλικους (8 έως 11 ετών) μέσα από διαδικτυακό παιχνίδι και τους ζητούσε στο chat room να του αποστείλουν τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου, καθώς και φίλων τους.

Στην περίπτωση που οι ανήλικοι έστελναν τις διευθύνσεις των ηλεκτρονικών τους ταχυδρομείων, καθώς και συμμαθητών τους ίδιας ηλικίας, λάμβαναν ηλεκτρονικά μηνύματα με φωτογραφίες άσεμνου περιεχομένου και παρενοχλήσεις σεξουαλικού επιπέδου.

 Ακολούθησε η ηλεκτρονική ταυτοποίηση των διαδικτυακών στοιχείων του δράστη, που όπως πρόεκυψε είναι ανήλικος σε περιοχή της βόρειας Ελλάδας, ενώ η τηλεφωνική σύνδεση παροχής διαδικτύου βρέθηκε δηλωμένη στα στοιχεία της μητέρας του.

Το ενδεχόμενο διαχείρισης των εν λόγω λογαριασμών από τρίτο πρόσωπο διερευνάται ψηφιακά.