Αρνητική απάντηση έδωσε το δικαστήριο στον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνο Μιχαηλίδη και τον γιο του, οι οποίοι ζήτησαν την αναστολή εκτέλεσης της ποινής που τους επιβλήθηκε για την υπόθεση των «μαύρων χρημάτων» από την αγορά των ρωσικών πυραύλων TOR-M1.

Οι εφέτες απέρριψαν τα αιτήματα που υπέβαλαν οι δύο κατηγορούμενοι και διέταξαν τόσο για τον Κύπριο πρώην υπουργό όσο και για τον Μιχάλη Μιχαηλίδη την έκτιση της ποινής τους.

Απορριπτική ήταν η απόφαση του δικαστηρίου και σε ανάλογο αίτημα που υπέβαλε ο συνήγορος του -φυγόποινου πλέον- επιχειρηματία Φουάντ Αλ Ζαγιάντ.

Αντίθετα, με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων έγινε δεκτό το αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής για το ζεύγος Αναστάσιου και Μαρίας Σοφού. Οι δύο σύζυγοι θα είναι ελεύθεροι, με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωση εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα. Τους επιβλήθηκε επιπλέον χρηματική εγγύηση ύψους 100 χιλιάδων ευρώ στον καθένα.

Υπενθυμίζεται ότι στους πέντε κατηγορούμενους επιβλήθηκαν βαριές ποινές για διακίνηση παράνομων αμοιβών από την αγορά των ρωσικών όπλων.