Συλλαλητήριο πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής, από πρώην εργαζομένους της πρώην ΕΡΤ, μέλη πολιτικών φορέων και σωματείων, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 μηνών από το κλείσιμο του πρώην φορέα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Υπό συνεχή χιονόπτωση και με κεντρικό σύνθημα «Όχι στο μαύρο των εκβιασμών», οι διαδηλωτές αποφάσισαν να δώσουν στο συλλαλητήριο «χαρακτήρα κατά των εκβιασμών των δανειστών», στηρίζοντας -όπως τονίζουν- με αυτό τον τρόπο τα «αυθόρμητα λαϊκά συλλαλητήρια που διοργανώνονται σήμερα στο Σύνταγμα και αλλού».

Όπως υπογραμμίζεται στο σχετικό κάλεσμα, «οι τελευταίες εξελίξεις καταδεικνύουν με τον πλέον επιτακτικό τρόπο την ανάγκη να υπάρξει άμεσα ένας πραγματικός δημόσιος πυλώνας ενημέρωσης, ο οποίος θα πληροφορεί υπεύθυνα τον λαό κόντρα στην προπαγάνδα των ιδιωτικών φιλομνημονιακών μέσων».

Η αστυνομική παρουσία είναι διακριτική, μόνο με περιπολικά, και η λεωφόρος Μεσογείων παραμένει ανοιχτή στο ρεύμα της ανόδου, ενώ έχει κλείσει το ρεύμα καθόδου.

Σημειώνεται πως χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο αρμόδιος υπουργός για τα ΜΜΕ Νίκος Παππάς ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής, ότι σε διάστημα ενός μήνα θα έρθει προς συζήτηση στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την επανίδρυση της ΕΡΤ.