Άλλη μια όχι και τόσο κολακευτική πρωτιά κατέχει η χώρα μας. Την αγενή συμπεριφορά στο τιμόνι.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το ίδρυμα Vinci auroroutes το 74% των Ελλήνων παραδέχεται πως έχει εξυβρίσει άλλους οδηγούς όταν το ποσοστό των υπολοίπων ευρωπαίων ανέρχεται σε 56%.

Από τα στοιχεία της δημοσκόπησης προκύπτει ότι οι πιο υπεύθυνοι οδηγοί είναι οι Σουηδοί (37%) και ακολουθούν οι Γερμανοί (27%), οι Βρετανοί και οι Ολλανδοί με 11%. 

Αντοθέτως ως τη χώρα με «τους πιο ανεύθυνους οδηγούς», οι ερωτηθέντες δείχνουν την Ιταλία (31%) ενώ και το 58% των Ιταλών αναφέρουν επίσης τη χώρα τους. Οι Έλληνες έρχονται στη δεύτερη θέση με 20%.  

Συνολικά στις 10 χώρες στις οποίες πραγματοποιήθηκε η έρευνα αυτή, 45% των Ευρωπαίων θεωρούν ότι θα είναι δύσκολο να μειωθεί πολύ ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώνονται σε τροχαία, καθώς «οι δρόμοι είναι οπωσδήποτε επικίνδυνοι».

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το ινστιτούτο Ipsos και στη διάρκειά της ερωτήθηκαν μέσω Ίντερνετ 10.000 Ευρωπαίοι σε δέκα χώρες (Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία, Ισπανία, Σουηδία, Ολλανδία, Ελλάδα και Πολωνία) για τη συμπεριφορά τους στο τιμόνι.