ΕΛΛΑΔΑ

Μυστικά για να πετύχεις τα έντονα φρύδια

Δημοσίευση 12 Φεβρουαρίου 2015, 18:01 / Ανανεώθηκε 12 Φεβρουαρίου 2015, 18:37
Μυστικά για να πετύχεις τα έντονα φρύδια
Facebook Twitter Whatsapp

Υπήρξε μια εποχή, μεταξύ των δεκαετιών 1920 και 1940, όπου το πρότυπο της γυναικείας ομορφιάς βασιζόταν, μεταξύ άλλων, στην εξαφάνιση των φρυδιών. 

Ναι τα έντονα φρύδια είναι και φέτος τάση. Όχι μόνο δίνουν έμφαση στο βλέμμα σου αλλά είναι και ένα τρεντ που θα λατρέψεις αφού δεν χρειάζεται να έχεις πάντα στο χέρι το τσιμπιδάκι σου! Παρακάτω θα βρεις όλα όσα θέλεις να ξέρεις για την απόλυτη τάση!

Υπήρξε μια εποχή, μεταξύ των δεκαετιών 1920 και 1940, όπου το πρότυπο της γυναικείας ομορφιάς βασιζόταν, μεταξύ άλλων, στην εξαφάνιση των φρυδιών.

Οι χρυσές ντίβες του Χόλιγουντ και όλες οι γυναίκες που ακολουθούσαν τη μόδα και τις μιμούνταν, έβγαζαν εντελώς τα φρύδια τους για να τα ξανασχηματίσουν τεχνητά με μια μολυβένια γραμμή, πιο πάνω από τη φυσική τους θέση -περισσότερο ή λιγότερο τοξωτά-, ανάλογα και με το σχήμα του προσώπου τους.

Είναι γεγονός πως η τάση αυτή είχε εντυπωσιακά αποτελέσματα, δίνοντας ένα «μοιραίο» βλέμμα και μια δραματική τελική εντύπωση. Τα χρόνια πέρασαν, τα φρύδια επανήλθαν στη θέση τους, αλλά η μόδα να λεπταίνουν και να γίνονται μια γραμμούλα δεν ατόνισε, με ελάχιστες εξαιρέσεις, ειδικά από γυναίκες με ισχυρή προσωπική άποψη για το στυλ, όπως η Οντρεϊ Χέμπορν.

Η οποία θα μπορούσε να είναι το πρότυπο για τη φετινή τάση, που θέλει τα φρύδια παχιά, τετραγωνισμένα και έντονα περιγραμμένα, ένα χαρακτηριστικό που προσελκύει τα βλέμματα και δίνει δύναμη στο βλέμμα. 

Δεδομένου ότι η σημασία των φρυδιών είναι τεράστια για τη σωστή γεωμετρία του προσώπου, παραδειγματιζόμαστε και τα τονίζουμε όπως τους αξίζει, επιλέγοντας τα ειδικά εργαλεία. 

Όλα τα φρύδια, ακόμα και τα πιο αραιά, μπορούν να μπουν στο παιχνίδι της σεζόν, που θέλει το φρύδι σου φουντωτό και «γεμάτο». 

Αναρωτιέσαι πώς; 

Μα φυσικά με τα κατάλληλα προϊόντα. 

Το μολύβι για τα φρύδια: το μολύβι σου γίνεται το βασικό εργαλείο για το μακιγιάζ των φρυδιών σου. Ειδικά αν έχεις βγάλει πολύ το φρύδι σου δεν έχεις παρά να ξεχάσεις το τσιμπιδάκι των φρυδιών σου, στην ανάγκη χάρισέ το στην κολλητή σου, αλλά σίγουρα μην το ξαναχρησιμοποιήσεις! Πολλές φορές αυτή είναι η μόνη λύση. Με το μολύβι σου λοιπόν δώσε το επιθυμητό σχήμα στο φρύδι σου ή «γέμισε» ελαφρώς τα σημεία που οι τριχούλες είναι πιο αραιές. Ξέχασε τις αυστηρές γραμμές και τις έντονες γωνίες. 

Τζελ -μάσκαρα για τα φρύδια: ένα τζελ για τα φρύδια είναι ιδανικό για να κρατήσεις τις απείθαρχες τρίχες στην θέση τους και να διατηρήσεις τέλεια την γραμμή σου. 

Καλοσχηματισμένα και καλοζωγραφισμένα: άπλωσε την σκιά για τα φρύδια σωστά και με προσοχή. Μην πάρεις μια σκιά για τα μάτια, καλό είναι να διαλέξεις συγκεκριμένα σκιά φρυδιών. Με την κατάλληλη σκιά μπορείς να φτιάξεις το φρύδι σου και να του δώσεις το επιθυμητό σχήμα και να το «γεμίσεις» με την σκιά σου, αποφεύγοντας τις υπερβολές. Το ζητούμενο δεν είναι το φρύδι σου να βγάζει μάτι, αλλά να είναι φυσικά τονισμένο. 

Πηγή: womenonly.gr