current views are: 1

13 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση10:52

Έκαναν κομπίνες με αποζημιώσεις από τροχαία ατυχήματα

Στη φάκα της Οικονομικής Αστυνομίας πιάστηκαν τρεις εταιρειες – συνεργεία αυτοκινήτων για παράνομο πλουτισμό με τη χρήση πλαστών φορολογικών στοιχείων και απόκρυψης φορολογητέας ύλης.

Δημοσίευση 10:52’
αρθρο-newpost

Στη φάκα της Οικονομικής Αστυνομίας πιάστηκαν τρεις εταιρειες – συνεργεία αυτοκινήτων για παράνομο πλουτισμό με τη χρήση πλαστών φορολογικών στοιχείων και απόκρυψης φορολογητέας ύλης.

Στη φάκα της Οικονομικής Αστυνομίας πιάστηκαν τρεις εταιρειες – συνεργεία αυτοκινήτων για παράνομο πλουτισμό με τη χρήση πλαστών φορολογικών στοιχείων και απόκρυψης φορολογητέας ύλης.

Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας όταν εκπρόσωπος ασφαλιστικής εταιρείας κατήγγειλε ότι, έπειτα από εσωτερικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε 168 περιπτώσεις αποζημιώσεων τροχαίων ατυχημάτων, προέκυψε ότι σε 75 φακέλους ζημιών υπήρξαν παρατυπίες στα παραστατικά για την αγορά ανταλλακτικών.

Τα συγκεκριμένα τροχαία ατυχήματα είχαν γίνει από τον Ιανουάριο του 2011 έως και το Μάιο του 2012, ενώ οι επισκευές όλων των οχημάτων είχαν πραγματοποιηθεί σε ένα από τα παραπάνω συνεργεία.

Πιο αναλυτικά:

· σε 60 από τους έφεραν κοινή αρίθμηση, ημερομηνία, ώρα έκδοσης και ανάλυση των επιμέρους εκδόσεων.

· σε 24 φακέλους, οι αποδείξεις για την αγορά ανταλλακτικών είχαν εκδοθεί προγενέστερα από την ημερομηνία του δηλωθέντος ατυχήματος.

· σε 53 φακέλους, οι αποδείξεις για την αγορά ανταλλακτικών, είχαν εκδοθεί μεταγενέστερα από τις αποδείξεις παροχής υπηρεσιών του συνεργείου επισκευής.

Επίσης, στο σύνολο των 75 φακέλων ζημιών, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων εκχώρησαν την απαίτηση τους για αποζημίωση στο συνεργείο, όπου είχαν αυτά επισκευαστεί.

Για τις 61 από τις παραπάνω περιπτώσεις, η ασφαλιστική εταιρεία είχε καταβάλει αποζημιώσεις συνολικού ποσού 109.821,13 ευρώ, ενώ εκκρεμούσαν οι αποζημιώσεις για τις υπόλοιπες 134 περιπτώσεις, το συνολικό ποσό των οποίων ανέρχονταν σε 28.979,58 ευρώ.

Από τον εκτενή και εμπεριστατωμένο έλεγχο που διενήργησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας στα φορολογικά στοιχεία των δύο άλλων εταιρειών, οι οποίες προμήθευαν με ανταλλακτικά το συνεργείο αυτοκινήτων, που επισκευάστηκαν τα οχήματα, προέκυψαν διοικητικές και ποινικές παραβάσεις για τη διαχειριστική περίοδο του 2011, ως ακολούθως:

· Η πρώτη εταιρεία εξέδωσε 53 πλαστά φορολογικά στοιχεία, το συνολικό ποσό των οποίων ανέρχεται σε 17.111 ευρώ, εκ των οποίων το ποσό των 13.911,38 ευρώ αφορά τις συνολικές καθαρές πωλήσεις και ο αναλογούν σε αυτές Φ.Π.Α. ανέρχεται σε 3.199,62 ευρώ.

· Η δεύτερη εταιρεία εξέδωσε 10 πλαστά φορολογικά στοιχεία, το συνολικό ποσό των οποίων ανέρχεται σε 2.300 ευρώ, εκ των οποίων το ποσό των 1.869,92 ευρώ αφορά τις συνολικές καθαρές πωλήσεις και ο αναλογούν σε αυτές Φ.Π.Α. ανέρχεται σε 430 ευρώ.

· Το συνεργείο επισκευής των αυτοκινήτων δεν απέδωσε ή απέδωσε ανακριβώς αναλογούντα Φ.Π.Α. ύψους 1.316,75 ευρώ, ενώ επιπλέον απέκρυψε καθαρά εισοδήματα υποβάλλοντας ανακριβή δήλωση, προκειμένου να αποφύγει την πληρωμή φόρου εισοδήματος ύψους 5.725 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ.