«Απολύσεις εξακολουθούν να γίνονται, παρά τη ρητή διαβεβαίωση της νέας ηγεσίας του υπουργείου Υγείας ότι θα ακυρωθεί απόφαση του προηγούμενου υπουργού για τη διακοπή της παράτασης ειδικευόμενων κι εξειδικευόμενων γιατρών, μετά τη λήψη τίτλου ειδικότητας».

Αυτό καταγγέλλει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου Ευαγγελισμός και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ηλίας Σιώρας, τονίζοντας, ότι οι διοικήσεις των νοσοκομείων αποστέλλουν έγγραφα απόλυσης στους ειδικευόμενους γιατρούς.

Ενδεικτικά αναφέρει δύο περιπτώσεις γιατρών, στο «Αγλαΐα Κυριακού» και το «Ελπίς» οι οποίοι κλήθηκαν να παραλάβουν τα επίσημα έγγραφα με τα οποία διακόπτεται η παράταση της ειδικότητάς τους. Σύμφωνα με τον κ. Σιώρα υπάρχουν και άλλα κρούσματα από άλλα νοσοκομεία όπου διάφοροι «πρόθυμοι» διοικητές και διοικητικοί υπάλληλοι, υλοποιούν την προηγούμενη υπουργική απόφαση και «αφήνουν κυριολεκτικά ξεκρέμαστα τα ιατρικά τμήματα δυσκολεύοντας αφάνταστα τη ζωή των συναδέλφων».

Στο θέμα είχε παρέμβει και η ΕΙΝΑΠ καλώντας τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, να αναστείλει άμεσα την υπουργική απόφαση και, ως επείγον προσωρινό αίτημα, να καλύψει για ένα εξάμηνο ακόμα την παράταση των ειδικευόμενων σε τμήματα που δεν υπάρχουν ειδικευόμενοι εν αναμονή στη λίστα και δεν είναι καλυμμένο το 70% των θέσεων, επισημαίνοντας «πως άμεση συνέπεια αυτής της εφαρμογής (σσ: της απόφασης της προγούμενης πολιτικής ηγεσίας) θα είναι πρακτικά η αναστολή της λειτουργίας πολλών τμημάτων των νοσοκομείων».