Φορολογικός έλεγχος διενεργήθηκε σε πρατήριο υγρών καυσίμων σε περιοχή της ανατολικής Αττικής, στο πλαίσιο του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος 47χρονης υπηκόου Βουλγαρίας, διαχειρίστριας της εταιρείας, για παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας.  

Στη δικογραφία περιλαμβάνεται, επίσης, ο 50χρονος ημεδαπός ιδιοκτήτης της επιχείρησης, ο οποίος απουσίαζε κατά τη διάρκεια του ελέγχου και αναζητείται.

Συγκεκριμένα, κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας διενήργησε την Πέμπτη το πρωί επιτόπιο φορολογικό έλεγχο στο συγκεκριμένο πρατήριο υγρών καυσίμων, σε συνεργασία με αρμόδια κλιμάκια της Διεύθυνσης Μετρολογίας της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και του Γραφείου εκ των Υστέρων Ελέγχων & Δίωξης.

Ο έλεγχος συνεχίστηκε περαιτέρω στην έδρα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας ενώ, για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, ζητήθηκαν και παρελήφθησαν φορολογικά και λοιπά στοιχεία από την ελεγχόμενη εταιρεία καθώς και δημοσίους και ιδιωτικούς φορείς.

Από τον εξειδικευμένο φορολογικό έλεγχο διακριβώθηκε μη έκδοση παραστατικών διακίνησης και πώλησης καυσίμων καθώς και μη απόδοση Φ.Π.Α.  

Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε:

• μη έκδοση παραστατικών πώλησης - διακίνησης καυσίμων (αμόλυβδης βενζίνης και υγραερίου κίνησης) συνολικής αξίας 79.150,53 ευρώ για τη χρήση 2012,

• μη απόδοση Φ.Π.Α. συνολικής αξίας 12.414,37 ευρώ για τη χρήση 2011 και 21.116,42 ευρώ για τη χρήση 2012.

Η 47χρονη συλληφθείσα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.