Επιστολή στον υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Παναγιώτη Νικολούδη απέστειλε η ΠΟΕ-ΔΟΥ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία, με αφορμή τις προγραμματικές δηλώσεις του στη Βουλή τόνιζε ότι δεν πρέπει να απαξιώνονται οι υπάλληλοι στις υπηρεσίες.

Παράλληλα, προειδοποιούν ότι θα υπάρξουν δυναμικές αντιδράσεις με βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές στο υπουργείο Οικονομικών.

Aναλυτικά η επιστολή:

Με έκπληξη ακούσαμε στην ομιλία σας στη Βουλή  κατά τις προγραμματικές δηλώσεις στις 10.2.2015, να αναφέρεσθε στους φορολογικούς μηχανισμούς με  απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και  απολυτότητες.

Με την εμπειρία που αποκομίσατε από την σημαντική θέση που σας εμπιστεύτηκαν στο παρελθόν πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες, πιστεύαμε  να είχατε  καταλάβει ότι η απουσία Πολιτικής βούλησης, κεντρικού σχεδιασμού, πολυνομίας , σταθερότητας κλπ ήταν οι σημαντικοί παράγοντες για να μην υλοποιηθεί η Συνταγματική επιταγή για φορολογική Δικαιοσύνη.

Είναι δικαίωμα σας να θεωρείτε ότι τα πάντα στο Υπουργείο Οικονομικών ξεκίνησαν να λειτουργούν από το 2013, με την δική σας παρουσία, συμβολή και την συνεργασία μνημονιακών τεχνοκρατών  στους οποίους αναφερθήκατε. 

Μην απαξιώνετε όμως, με  δογματισμό, τους σκληρά εργαζόμενους υπαλλήλους, οι οποίοι δεν δίστασαν να συγκρουστούν και  να αναδείξουν τα προβλήματα των υπηρεσιών,  των χαριστικών φορολογικών τροπολογιών, της πολυνομίας κλπ όταν άλλοι έκτιζαν καριέρες.

Γιατί οι εφοριακοί δεν είναι το πρόβλημα, οι εφοριακοί αντιμετωπίζουν προβλήματα, εφαρμόζοντας πολιτικές αποφάσεις της εκάστοτε Κυβέρνησης. Η  πολυγλωσσία αυτή την κρίσιμη στιγμή για τον Λαό και την Πατρίδα, δεν βοηθά την πάταξη της φοροδιαφυγής, όπως άλλωστε είπε η Αναπληρώτρια Υπουργός κα Βαλαβάνη στην ομιλία της στις προγραμματικές της δηλώσεις στη Βουλή όπου και τόνισε  την ανάγκη  αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού.

Αν επιθυμείτε τον διάλογο και την συνεργασία (όπως εξήγγειλε η Κυβέρνηση), είμαστε έτοιμοι να προστρέξουμε για τον κοινό σκοπό  και τις ανάγκες τις κοινωνίας. Αν επιθυμείτε να μιμηθείτε τα επιχειρήματα και τις τακτικές μνημονιακών υπουργών (που ενοχοποιούσαν μονίμως τους εφοριακούς), να είστε σίγουρος ότι θα αντιμετωπίσετε πιο δυναμικές αντιδράσεις από αυτές που είχαμε και καταφέραμε να σταματήσουμε βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές στο Υπουργείο.