Κορυφώνονται σήμερα και αύριο οι εκδηλώσεις του καρναβαλιού των παιδιών, που θεωρείται μία από τις πιο ζωντανές, δημιουργικές και ελπιδοφόρες ενότητες του πατρινού καρναβαλιού.

Ειδικότερα, σήμερα το πρωί μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν στην παραμυθένια ατμόσφαιρα της καρναβαλούπολης, η οποία δεν θα λειτουργήσει στο κέντρο της Πάτρας, αλλά σε συνοικία της πόλης, στην πλατεία Γηροκομείου.

Η ευρηματικότητα, η φαντασία και το παιχνίδι αναμένεται να κυριαρχήσουν στην πλατεία, όπου έχουν στηθεί καρναβαλικά στοιχεία και κατασκευές.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων αναμένεται να παρουσιαστούν διαδραστικά παιχνίδια από μαθητές δημοτικού σχολείου της περιοχής, παράσταση από το θέατρο μαριονέτας «Της Μουσικής… τα Νήματα» της ομάδας «Ανταμαπανταχού», καθώς και μουσική εκδήλωση. Τις εκδηλώσεις θα πλαισιώσουν ξυλοπόδαροι και κλόουν, ενώ οι μικροί καρναβαλιστές θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με χαρούμενες δημιουργίες μπαλονιών και ζωγραφική προσώπου.

Αύριο, στις 11.00, θα ξεκινήσει η παρέλαση του καρναβαλιού των παιδιών, στην οποία αναμένεται να πάρουν μέρος περισσότεροι από 10.000 μικροί καρναβαλιστές.

Στην παρέλαση θα συμμετάσχουν η μπαντίνα του δήμου Πατρέων, οι ξυλοπόδαροι της ομάδας θεάτρου δρόμου X-Saltibagos, η μασκότ του καρναβαλιού των παιδιών, ο Τζίτζικας, καθώς και τα παιδικά άρματα του καρναβαλιού, ο «Γίγαντας», το «Τρενάκι», η «Μπάντα», το «Πειρατικό Καράβι», ο «Πειρατής Γάτος», ο «Πρίγκιπας», το «Κάστρο» και ο «Παπαγάλος», τα οποία αποτελούν δημιουργίες του καρναβαλικού εργαστηρίου του δήμου Πατρέων.

Σημειώνεται ότι φέτος στην παρέλαση θα συμμετάσχουν και ομάδες παιδιών εκτός Πατρών και ειδικότερα από το Άργος, τα Καλάβρυτα, την Κάτω Αχαΐα, το Νυδρί της Λευκάδας και τη Λαμία.