Ανοίγει σήμερα, Κυριακή, η αυλαία των καρναβαλικών εκδηλώσεων στα Χανιά με τη μεγάλη παρέλαση αρμάτων και μεταμφιεσμένων στους κεντρικούς δρόμους της δημοτικής ενότητας Σούδας.

Με την ελπίδα ότι οι καιρικές συνθήκες δεν θα σταθούν εμπόδιο, οι διοργανωτές προετοιμάζονται εντατικά. Όπως υπολογίζεται, στη μεγάλη παρέλαση θα συμμετάσχουν τουλάχιστον 20 οργανωμένες ομάδες, 14 άρματα και περισσότεροι από 1.300 καρναβαλιστές. Η παρέλαση μεταμφιεσμένων θα ξεκινήσει στις 15:00 από το Ναυταθλητικό Κέντρο και θα καταλήξει στην πλατεία Σούδας. Θα ακολουθήσει πάρτι για μικρούς και μεγάλους, όπου θα βραβευθεί η καλύτερη ομάδα.

Το Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου, στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί για 24η φορά το καρναβάλι στην Παλαιόχωρα του δήμου Κανδάνου - Σελίνου και την Κυριακή, 22, στις 15:00 το 9ο κισαμίτικο καρναβάλι.

Από σήμερα, εξάλλου, έως και την Καθαρή Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου, σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα, δήμοι, φορείς και σωματεία οργανώνουν πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, όπως το κυνήγι του χαμένου θησαυρού, πάρτι μεταμφιεσμένων και άλλες. που αφορούν πολύχρωμες αποκριάτικες δημιουργίες, για μικρούς και μεγάλους.