Πολυμελής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών σε όλη τη χώρα, εξαρθρώθηκε, έπειτα από πολύμηνη και συστηματική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας.

Κατά το διήμερο 12 και 13 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση σε Λάρισα, Κατερίνη και Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, σε συνεργασία με άλλους των αντίστοιχων αστυνομικών Διευθύνσεων, κατά την οποία συνελήφθησαν συνολικά 15 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, εκ των συνολικά 119 ατόμων, από τα οποία τέσσερα ηγετικά στελέχη και 17 του «σκληρού πυρήνα».

Μεταξύ των 15 συλληφθέντων περιλαμβάνονται και τρεις από τους αρχηγούς, καθώς και 12 μέλη του «σκληρού πυρήνα» της οργάνωσης.

Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άλλων 104 ατόμων, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, διενεργήθηκαν έρευνες σε οικίες και οχήματα των μελών της οργάνωσης, κατά τις οποίες κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητες κάνναβης, οχήματα, χρηματικά ποσά και κυνηγετικό όπλο.

Οι ποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης που διακινήθηκαν από τον Μάιο του προηγούμενου έτους ανέρχονται στα 75 και 2 κιλά αντίστοιχα, ενώ τα συνολικά κέρδη της οργάνωσης από τη διακίνησή τους υπολογίζονται σε περίπου 400.000 ευρώ.

Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, εξακριβώθηκε ότι τουλάχιστον από το Μάιο του 2014, τα μέλη είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση με ιεραρχική δομή, διακριτούς -μεταξύ τους- ρόλους και συστηματική δράση, με σκοπό το παράνομο όφελος από τη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια, κυρίως κάνναβης και κοκαΐνης.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας. Το προανακριτικό έργο διεξήγαγε το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας.