Ζει στην Θεσσαλονίκη εδώ και περίπου 40 χρόνια και είναι μία από τις ονομαζόμενες στην χώρα της, «γαλλίδες του εξωτερικού». Σε όλη τη διάρκεια της παραμονής της στη χώρα μας, διδάσκει ανελλιπώς την γαλλική γλώσσα τόσο στην σχολή του Γαλλικού Ινστιτούτου, όσο και στο Γερμανικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.

    Για την προσφορά της στην διδασκαλία της γαλλικής γλώσσας, αλλά και για μία σειρά άλλες δραστηριότητες που ενισχύουν τις σχέσεις Ελλάδας και Γαλλίας, η Φρανσουά Αυγέρη, πρόκειται να τιμηθεί σήμερα από τον γενικό πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, Κριστιάν Τιμονιέρ, με τα διάσημα του Ιππότη του τάγματος της Λεγεώνας Τιμής, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

    Μεγάλωσε σε επαρχιακή πόλη του Παρισιού και σπούδασε την γερμανική γλώσσα στην Αυστρία, όπου γνώρισε τον Έλληνα σύζυγό της και αμέσως εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα (1972). Έκτοτε δεν έχει επιστρέψει ποτέ στην πατρίδα της, αλλά έχει καταφέρει να διατηρεί τους δεσμούς μέσα από την δραστηριότητά της ως πρόεδρος του παραρτήματος του Συλλόγου Γάλλων του Εξωτερικού στη Θεσσαλονίκη εδώ και πάνω από μία δεκαετία.

    Είναι μία από 1.500 Γάλλίδες και Γάλλους, που έχουν εγκατασταθεί σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, από τον Βόλο μέχρι και τον Έβρο, και ως πρόεδρος του Συλλόγου Γάλλων του εξωτερικού, φροντίζει να μεταφέρει στο προξενείο της χώρας της τα προβλήματα των συμπατριωτών της και να διοργανώνει εκδηλώσεις που προβάλλουν τον γαλλικό πολιτισμό. Μεταξύ άλλων είναι υπεύθυνη επιτροπής του γαλλικού προξενείου για τον συντονισμό των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών, που θα διεξαχθούν το επόμενο έτος στην Γαλλία, και για πρώτη φορά θα έχουν δικαίωμα να θέσουν υποψηφιότητα ως βουλευτές και μέλη της γαλλικής κοινότητας που ζουν στη χώρα μας, προκειμένου να εκπροσωπούν τους Γάλλους του εξωτερικού.

    Είναι, εξάλλου, ιδρυτικό μέλος της γαλλόφωνης χορωδίας «Choralia», που συστήθηκε το 2005, στο πλαίσιο της ένταξης της Ελλάδας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Γαλλοφωνίας. Η χορωδία απαρτίζεται σήμερα από 40 άτομα, από εννέα διαφορετικές εθνικότητες, ηλικίας από 18 έως 83 ετών, ενώ έχει λάβει μέρος σε τοπικά φεστιβάλ και εκδηλώσεις.