current views are: 1

15 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση15:11

Μεγάλες συγκεντρώσεις κατά της λιτότητας σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο

Μεγαλειώδεις ήταν οι νέες συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στην Ελλάδα και την προσπάθεια κατά της λιτότητας, σε μεγάλες πόλεις της χώρας αλλά και σε πόλεις παγκοσμίως.  

Δημοσίευση 15:11’
αρθρο-newpost

Μεγαλειώδεις ήταν οι νέες συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στην Ελλάδα και την προσπάθεια κατά της λιτότητας, σε μεγάλες πόλεις της χώρας αλλά και σε πόλεις παγκοσμίως.  

Μεγαλειώδεις ήταν οι νέες συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στην Ελλάδα και την προσπάθεια κατά της λιτότητας, σε μεγάλες πόλεις της χώρας αλλά και σε πόλεις παγκοσμίως
 
Το ραντεβού στο Σύνταγμα ήταν για τις 5 η ώρα με κεντρικό σύνθημα “Δεν μασάμε στους εκβιασμούς- Δεν κάνουμε πίσω – Θα νικήσουμε”.  Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, κλειστοί είναι και κεντρικοί δρόμοι, όπως η Λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας, η Αθανασίου Διάκου, η Όθωνος και η Βασιλέως Γεωργίου Α’.
 

Κρατώντας ελληνικές σημαίες στα χέρια και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της κυβέρνησης, χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν σήμερα το απόγευμα στην Πλατεία Συντάγματος για μια «ανάσα αξιοπρέπειας», για τον «τερματισμό της λιτότητας» αλλά και για να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στις προσπάθειες της ελληνικής πλευράς στο κρίσιμο αυριανό Eurogroup των Βρυξελλών. Η συγκέντρωση χαρακτηρίστηκε από την μεγάλη προσέλευση του κόσμου που πλημμύρισε, όχι μόνο την πλατεία Συντάγματος, αλλά και όλους τους γύρω δρόμους, κλείνοντας έτσι την κυκλοφορία καθ’ όλη τη διάρκειά της.

Είναι χαρακτηριστικό ακόμη ότι, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν υπήρχαν κομματικά συνθήματα ή πανό, αλλά πολλές ελληνικές σημαίες. Έντονη ήταν επίσης η παρουσία των σχολικών φυλάκων, αλλά και της πορείας μοτοσικλετιστών που κατέληξε στο Σύνταγμα.

 

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, πλήθος κόσμου πραγματοποίησε συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο, με αίτημα “την έξοδο από τη λιτότητα και τα μνημόνια”, και με στόχο την έκφραση αλληλεγγύης στις ελληνικές θέσεις, στο πλαίσιο του αυριανού κρίσιμου Eurogroup.

Λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης κλειστοί παρέμειναν για αρκετές ώρες κεντρικοί δρόμοι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

 
Δεκάδες συγκεντρώσεις συμπαράστασης διοργανώθηκαν και σε πόλεις της Ευρώπης. Από το Λονδίνο, τις Βρυξέλλες, το Ελσίνκι μέχρι τη Λισαβόνα, το Παρίσι και τη Ρώμη  οι Ευρωπαίοι πολίτες βγαίνουν στους δρόμους για τρίτη φορά μέσα σε μερικές ημέρες και ζητούν τον τερματισμό των πολιτικών λιτότητας.
 
ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ
ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ
ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ
ΛΟΝΔΙΝΟ
ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ
ΠΑΡΙΣΙ
Ανάλογες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί και για τις ΗΠΑ αλλά και τη Βραζιλία

σχετικα αρθρα