Στο σκοτάδι βρίσκονται οι έρευνες για τον 20χρονο σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη που εξαφανίστηκε στις 6 Φεβρουαρίου, από την εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, όπου φοιτά.

Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, βγήκε από το δωμάτιο όπου διαμένει με συμφοιτητή του λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της προπερασμένης Παρασκευής. Πήρε μαζί του τα κλειδιά του δωματίου, ενώ ήταν ελαφριά ντυμένος παρά το τσουχτερό κρύο. Όταν, αργά το απόγευμα, τον αναζήτησε η μητέρα του εκείνος δεν απάντησε στο τηλέφωνο, με αποτέλεσμα να ανησυχήσει και να ενημερώσει την αστυνομία.

Οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και του αστυνομικού τμήματος Κατσικάς, που διεξάγουν την έρευνα, αξιολογούν κάθε πληροφορία που φτάνει. Οι πληροφορίες που εξετάζουν οι αστυνομικοί είναι ότι στις 2 παρά 10 της ίδιας μέρας αγόρασε από περίπτερο, που βρίσκεται απέναντι από την Γαλακτοκομική, εισιτήριο και πως συμφοιτήτριά του τον είδε στους χώρους της Σχολής μία ώρα αργότερα.

Από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, σύμφωνα με την Αστυνομία δεν προκύπτει κάτι.

Οι έρευνες επικεντρώνονται σε άτομα στη σχολή, γιατί εκεί πιστεύουν ότι υπάρχει και το κλειδί του μυστηρίου.

Καθηγητής στη Γαλακτοκομική Σχολή επιβεβαιώνει στο ΑΠΕ πως κατά καιρούς διαδραματίζονταν λεκτικά και άλλα επεισόδια ανάμεσα σε φοιτητές κυρίως από την Κρήτη, και πως ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, νεαρός ηπίων τόνων, πολλές φορές προκλήθηκε. Πληροφορίες ανέφεραν ότι το ο φοιτητής είχε πέσει θύμα bulling.