Πυκνό χιόνι που έχει φτάσει ακόμη και τα 2,5 μέτρα έχει σκεπάσει χωριά του Πηλίου δυσχεραίνοντας σημαντικά τις προσπάθειες των μηχανημάτων που έχουν επιστρατευτεί από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

Σύμφωνα με το e-volos.gr το σημαντικότερο πρόβλημα εντοπίζεται από τα Χάνια έως το Καράβωμα, ενώ ο χιονιάς έχει χτυπήσει το κεντρικό και ανατολικό Πήλιο, με τα σχολεία στην πλειοψηφία τους να παραμένουν κλειστά, το Κεραμίδι, τα ορεινά του Αλμυρού αλλά και τις Β. Σποράδες. 

Σε δηλώσεις της στο e-Volos.gr η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, η οποία συντονίζει από την πρώτη στιγμή και για πάνω από 24 πλέον ώρες, την επιχείρηση αποχιονισμού, τόνισε ότι:

"Ο στόχος μας, δηλαδή να μην αποκλειστεί κανένα από τα χωριά του Πηλίου και να παραμείνει ανοιχτό το οδικό κύκλωμα Πηλίου, έστω και με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, παρά το γεγονός την εντονότερης ακόμα και από την Πρωτοχρονιά χιονόπτωσης, επετεύχθη", ενώ επανέλαβε ότι: "Σημαντικό κέρδος για εμάς είναι η παράταση λειτουργίας του Χιονοδρομικού μας Κέντρου, το οποίο το Παρασκευοσαββατοκύριακο αναμένεται να συγκεντρώσει από κάθε σημείο της χώρας τους λάτρεις των χειμερινών αθλημάτων".