Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας, εγκληματική ομάδα, η οποία ενέχεται στην διάπραξη ληστειών και διακεκριμένων κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας.

Ειδικότερα, το μεσημέρι της Τρίτης, συνελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, τα τέσσερα μέλη της εγκληματικής ομάδας και συγκεκριμένα τέσσερις πολίτες ηλικίας από 22 έως 32 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα,για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, τηςανθρωποκτονίας, καθώς και της διάπραξης ληστειών και διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, διακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω δράστες, είχαν συγκροτήσει, από αρχές του τρέχοντος μήνα, δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα, σκοπός της οποίας ήταν η συστηματική διάπραξη ληστειών και κλοπών.

Χαρακτηριστικό της μεθοδολογίας που ακολουθούσαν τα μέλη της ομάδας είναι ότι εισέρχονταν σε οικίες, στις οποίες διέμεναν ηλικιωμένα άτομα, είτε από ανασφάλιστα παράθυρα είτε παραβιάζοντας τις πόρτες και τα παράθυρα, ενώ στη συνέχεια, εφόσον γίνονταν αντιληπτοί, με τη χρήση σωματικής βίας σε βάρος των ενοίκων, αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Πιο συγκεκριμένα, από την έως τώρα αστυνομική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί συνολικά τρεις περιπτώσεις ληστειών και δύο κλοπές από οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, σε μία από τις οποίες επήλθε και ο θάνατος 95χρονης ηλικιωμένης.