ΕΛΛΑΔΑ

Στη φυλακή παραμένει ο Παπαγεωργόπουλος

Δημοσίευση 18 Φεβρουαρίου 2015, 16:47 / Ανανεώθηκε 18 Φεβρουαρίου 2015, 17:32
Στη φυλακή παραμένει ο Παπαγεωργόπουλος
Facebook Twitter Whatsapp

Δεν αποφυλακίζεται τελικά ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν αποφυλακίζεται τελικά ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Όπως αναφέρει το thestival.gr, το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών δεν υιοθέτησε την πρόταση του Εισαγγελέα και δεν έκανε δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης του πρώην δημάρχου έως ότου εκδικαστεί η υπόθεσή του στον Άρειο Πάγο. Η απόφαση ελήφθη με πλειοψηφία 4-1. «Ντροπή» φώναξαν ορισμένοι από τους παρευρισκόμενους κατά την ανακοίνωση της απόφασης.

Νωρίτερα, απευθυνόμενος στο δικαστήριο, ο Β. Παπαγεωργόπουλος είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

Υπηρέτησα με αυταπάρνηση και απόλυτο σεβασμό για την πατρίδα 17 χρονιά ως εκλεγμένος αντιπρόσωπος στο ελληνικό κοινοβούλιο, για 12 χρόνια ως δήμαρχος αφήνοντας μεγάλο έργο: παράδειγμα η νέα παραλία και το νέο δημαρχιακό Μέγαρο. Μετά από αυτήν την κατάθεση ψυχής βρέθηκα στις φυλακές με μια ισχνή πλειοψηφία. Δύο στους τρεις Εφέτες αποφάσισαν αποφάσισαν ότι είμαι απόλυτα αθώος. Όλον αυτόν τον καιρό που βρίσκομαι στην φυλακή αναρωτιόμουν τι θα γινόταν αν κληρώνονταν αυτοί οι δύο Εφέτες στο πρώτο Τριμελές. Θα ήμουν αθώος. Πιστεύω θα με δικαιώσει ο Άρειος Πάγος... Όλα αυτά που συνέβησαν επέδρασαν δραστικά στην υγεία μου, λόγω του εγκλεισμού μου στις φυλακές Διαβατών. Οι συνθήκες διαβίωσης δεν συνάδουν με τον τρόπο ζωής που θα πρέπει να ακολουθώ... Οι συνθήκες διαβίωσης στις φύλακες είναι απαράδεκτες. Σε ένα χώρο για 4 άτομα είμαστε σχεδόν 10. Αντιστοιχούν 2 τ.μ. για κάθε άτομο ενώ 7 στους 10 καπνίζουν.

Επιπλέον, το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα και το αίτημα αποφυλάκισης που υπέβαλε ο συγκατηγορούμενος του κ. Παπαγεωργόπουλου, πρώην  Γ.Γ. του δήμου, Μιχάλης Λεμούσιας.