Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από Ραφήνα για Μαρμάρι και από Αγία Μαρίνα για Νέα Στύρα λόγω των ισχυρών ανέμων οι οποίοι σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, φθάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ.

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά, ενώ αντίθετα, το απογευματινό δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Ταξιάρχης» από το λιμάνι του Λαυρίου, στις 6 το απόγευμα, για Αγ. Ευστράτιο-Λήμνο και Καβάλα δεν θα εκτελεστεί.

Επίσης, η LANE SEA LINES, με ανακοίνωσή της, ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν, το Ε/Γ-Ο/Γ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ θα παραμείνει στο λιμάνι της Κισάμου. Το δρομολόγιο σήμερα Τετάρτη 18/02/2015 από Κίσαμο προς Αντικύθηρα-Κύθηρα- Γύθειο- Κύθηρα- Αντικύθηρα- Κίσαμο θα παραμείνει ανεκτέλεστο.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων για τη θάλασσα Κυθήρων-νοτιανατολικό Κρητικό Ιεράπετρα- νοτιοδυτικό Κρητικό-Καρπάθιο και θάλασσα Καστελόριζου.

Το Λιμενικό συστήνει στους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν να επικοινωνούν πριν την αναχώρησή τους με τα κατά τόπους λιμεναρχεία.