Το νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού «'Αγιος Παύλος», καθώς και το ψυχιατρείο του καταστήματος κράτησης Κορυδαλλού, επισκέφθηκαν σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Οι δύο υπουργοί αφού επισκέφθηκαν όλους τους χώρους, συνομίλησαν με ασθενείς κρατούμενους, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και τη διεύθυνση των φυλακών, προκειμένου να καταγράψουν προβλήματα, κενά και ελλείψεις.

Την ερχόμενη Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2014, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στελεχών των δύο συναρμόδιων υπουργείων για να δρομολογηθούν άμεσα συγκεκριμένες δράσεις.

«Η ταχύτητα της διεξαγωγής της επίσκεψης αυτής μετά τη συγκρότηση της κυβέρνησης, δείχνει ότι η αντιμετώπιση των προβλημάτων της περίθαλψης των κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές αποτελεί άμεση ανάγκη και πολιτική προτεραιότητα», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.

Τους δύο υπουργούς συνόδευαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου και Κώστας Ζαχαριάς, οι γιατροί των κοινωνικών ιατρείων Αθήνας και Πειραιά, Σοφία Χριστοπούλου, 'Αβρα Παπαθανασίου και Σοφία Τζιτζίκου, η Έλενα Χατζημιχάλη από την «Αλληλεγγύη για Όλους» και στελέχη των δύο υπουργείων.