Ιδιοκτήτες εστιατορίου στο Κολωνάκι είχαν στήσει κομπίνα με αποδείξεις-μαϊμού για να γλυτώνουν τον ΦΠΑ και άλλες φορολογικές υποχρεώσεις τους.

Οι δύο επιχειρηματίες είχαν τοποθετήσει ειδικό λογισμικό σε υπολογιστή, που είχαν στο κατάστημα μαζί με δύο νόμιμες ταμιακές μηχανές και μέσω αυτού, επί πέντε χρόνια, περνούσαν τις παραγγελίες και εξέδιδαν παράνομες αποδείξεις, τυπωμένες σε θερμικό χαρτί, ίδιο με τις γνήσιες. Με τον τρόπο αυτό οι πελάτες νόμιζαν ότι ελάμβαναν κανονικές αποδείξεις, αλλά στην πραγματικότητα οι εισπράξεις δεν φαίνονταν πουθενά.

Η απάτη αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας, και συνελήφθη ο μεγάλος αδελφός, 55 ετών, ενώ στη δικογραφία συμπεριλαμβάνεται και ο μικρότερος, ηλικίας 51 ετών.

Από τη μεθοδική ανάλυση μεγάλου όγκου δεδομένων που αφορούσαν τις δραστηριότητες της επιχείρησης, για τη χρονική περίοδο από 28-12-2009 έως και 22-02-2014, διαπιστώθηκε ότι είχαν εκδοθεί τουλάχιστον 15.573 αποδείξεις.

Το ύψος του ΦΠΑ που δεν κατέβαλαν οι επιχειρηματίες, αναμένεται να προσδιοριστεί από την αρμόδια ΔΟΥ.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ για τις διοικητικές παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας που διαπιστώθηκαν, θα ενημερωθεί η αρμόδια ΔΟΥ για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.