Έντονη χιονόπτωση σημειώθηκε το αργά το βράδυ στην Αττική με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα.

Έντονη ήταν κατά διαστήματα η χιονόπτωση στα βόρεια προάστια, κυρίως στην Πεντέλη, την Παλλήνη, στο Χολαργό, το Μαρούσι, τον Άγιο Στέφανο, την Κηφισιά και τη Φιλοθέη.

Στην Αττική Οδό ειχε «πιάσει» χιόνι στις άκρες του δρόμου, ενώ σε αρκετές σκεπές σπιτιών αλλά και στις οροφές των αυτοκινήτων το είχε... στρώσει.

Η τροχαία προχώρησε σε διακοπή κυκλοφορίας για Πάρνηθα, από το τελεφερίκ και πάνω, και στην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης, από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο μέχρι τον Άγιο Πέτρο.

Παράλληλα διεκόπη η κυκλοφορία στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών - Θηβών από το 4ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Θήβα.

Παράλληλα, δεν θα λειτουργήσουν την Πέμπτη, με απόφαση του δημάρχου Παλλήνης κ. Αθανάσιου Ζούτσου,  όλες οι εκπαιδευτικές μονάδες Πρωτοβάθμιας - Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι παιδικοί και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Για τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια διευκρινίζεται πως η απόφαση εναπόκειται στην κρίση των διευθυντών τους.

Στο πλαίσιο της αναστολής λειτουργίας των σχολείων του δήμου Παλλήνης, κλειστό θα παραμείνει και το Κοινωνικό Φροντιστήριο.

Τα μαθήματα θα συνεχιστούν κανονικά την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία θα συνεχιστούν οι τοπικές χιονοπτώσεις έως σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Βόρεια Κρήτη και πιθανόν τα Δωδεκάνησα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά για τη εποχή επίπεδα. Παράλληλα, έως θυελλώδεις θα πνέουν οι βόρειοι άνεμοι στα πελάγη.