Για τις 6 Ιουνίου αναβλήθηκε η δίκη για την προσωρινή αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού, προκειμένου να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο για τα σοβαρότατα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Το δικαστήριο δέχτηκε την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, που επικαλέστηκε τυπικούς λόγους και συγκεκριμένα το γεγονός ότι δεν υπήρχε εκφρασμένη γνώμη του νοσοκομείου των φυλακών Κορυδαλλού, όπως προβλέπει το άρθρο 557 παρ. 3 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Το συγκεκριμένο άρθρο προβλέπει ότι το δικαστήριο αποφασίζει ύστερα από γνώμη δυο ιατροδικαστών, γνώμη του νοσοκομείου στο οποίο νοσηλεύεται ο αιτών και δήλωση του νοσηλευτικού ιδρύματος ότι μπορεί να αναλάβει τη νοσηλεία αυτού που ζητά τη διακοπή εκτέλεσης της ποινής.

Στη δικογραφία υπήρχε δήλωση του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ ότι δέχεται να νοσηλεύσει τον Σάββα Ξηρό, ενώ οι δύο ιατροδικαστές που κατέθεσαν στο δικαστήριο και ιδιαίτερα ο πρόεδρος των ιατροδικαστών Πειραιά, Νικόλαος Καρακούκης, υπήρξαν κατηγορηματικοί ότι στο νοσοκομείο κρατουμένων του Κορυδαλλού δεν υπάρχει καμιά δυνατότητα να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο κρατούμενος.

Δεν υπήρχε, όμως, γνώμη του «νοσοκομείου» του Κορυδαλλού, μολονότι αυτή είχε ζητηθεί από τον Σάββα Ξηρό. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο εισαγγελέας της έδρας, παραδεχόμενος εμμέσως πλην σαφώς την κρισιμότητα της υγείας του Σάββα Ξηρού, πρότεινε η αναβολή να είναι μόνο για 15 μέρες. Το δικαστήριο χρειάστηκε να αποσυρθεί σε νέα διάσκεψη, στην οποία αποφάσισε την αναβολή για τις 6 Ιουνίου.
TAGS