Χιόνια, χαμηλές θερμοκρασίες, παγετός και θυελλώδεις άνεμοι επικρατούν στην ανατολική Κρήτη, ενώ χιόνισε ακόμη και στην παραλία της Ιεράπετρας στο Λασίθι.

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα, που κινούνται στον δρόμο προς την Αγία Βαρβάρα. Νωρίτερα είχε κλείσει ο δρόμος από το Αστρίτσι ως το Αλάγνι.

Εκχιονιστικά μηχανήματα καθαρίζουν τους δρόμους προς Μεσαρά, Άγιο Μύρωνα, Ασίτες, στην περιοχή της Βιάνου αλλά και σε όποια άλλη περιοχή παρουσιάστηκε πρόβλημα.

Το πρωί, λόγω ολισθηρότητας του οδοστρώματος, σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, όπου τρία οχήματα συγκρούσθηκαν μεταξύ τους.

Στο Οροπέδιο Λασιθίου η θερμοκρασία έπεσε κάτω από τους -10 βαθμούς. Στα λευκά ντύθηκαν αρκετές περιοχές στη Σητεία και την Ιεράπετρα.

Λόγω της κακοκαιρίας της χιονόπτωση και του παγετού, κλειστά παραμένουν σήμερα τα σχολεία στα χωριά Άνω και Κάτω Ασίτες, Σταυράκια, Άγιος Μύρων, Βενεράτο, Κυπαρίσσι, Καρκαδιώτισσα και Δαφνές του δήμου Ηρακλείου. Κλειστά είναι τα σχολεία και στον δήμο Βιάννου, αλλά και στο οροπέδιο της Ζήρου, Χανδρά, Αρμένων, Σφάκας Τουρλωτής, Καλαμαύκας και Μαλλών στον νομό Λασιθίου.

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι οδηγοί που κινούνται στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, λόγω των καιρικών φαινομένων και ιδιαίτερα του παγετού.