Σοκαριστικές λεπτομέρειες για τις στιγμές τρόμου που έζησαν εξαιτίας της σπείρας ληστών με... σφυριά περιέγραψαν τα θύματα στους αστυνομικούς.

Η συμμορία δρούσε στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και εξανάγκαζε με κάθε τρόπο τους ηλικιωμένους να αποκαλύπτουν που φυλάνε τα χρήματά τους.

Όπως καταγγέλλει ηλικιωμένη- θύμα, οι δράστες εισέβαλλαν στο σπίτι της και αφού την έγδυσαν, άρχισαν να της τρυπάνε το κορμί με βελόνες και σακοράφες αναγκάζοντας την να καταπίνει σκόνη απορρυπαντικού με σκοπό να ομολογήσει σε ποιο σημείο του σπιτιού είχε κρύψει τα χρήματα. Οι ληστές δεν σταμάτησαν εκεί και της έβγαλαν ένα δόντι για να την πιέσουν με αποτέλεσμα να προσποιηθεί πως είναι νεκρή ώστε να σωθεί.

Σε άλλη επίθεση, οι ληστές χτύπησαν το κουδούνι ενός σπιτιού και μόλις άνοιξε η πόρτα άρχισαν να χτυπούν με σφυρί μια ηλικιωμένη και το γιο της στο κεφάλι. Η σπείρα -εκτός από τις γειτονιές του Πειραιά- δρούσε σε διάφορα σημεία της Αθήνας ενώ στο σπίτι ενός εκ των δραστών η ασφάλεια Νίκαιας εντόπισε τέσσερα όπλα αλλά και χρυσαφικά τα οποία οι ληστές διακινούσαν σε συγκεκριμένο ανταλλακτήριο χρυσού.

Οι δυο δράστες συνελήφθησαν και αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα ενώ αναζητείται και το τρίτο μέλος της σπείρας.