Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε από τον στρατιωτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, ο 25χρονος στρατιώτης που κατηγορείται ότι στραγγάλισε την 23χρονη φίλη του και στη συνέχεια έριξε το πτώμα της σε αρδευτικό κανάλι, στην περιοχή της Κερκίνης Σερρών.
Όπως έγινε γνωστό, ο κατηγορούμενος, απολογούμενος, ομολόγησε τις πράξεις που του αποδίδονται, τονίζοντας ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Σύμφωνα με όσα είπε στην απολογία του, προηγήθηκε έντονος καβγάς με την άτυχη κοπέλα, με την οποία διατηρούσε επί τρία χρόνια ερωτική σχέση, κι ότι θόλωσε όταν εκείνη τον χτύπησε στο πρόσωπο.

Σε βάρος του 25χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για περιύβριση νεκρού, αφού επιχείρησε να κάψει τη σορό της 23χρονης, πριν την πετάξει σε αρδευτικό κανάλι.

Στο μεταξύ, επεισοδιακή ήταν η μεταγωγή του κατηγορούμενου στο Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης, καθώς συγγενείς και φίλοι της 23χρονης τον περίμεναν με άγριες διαθέσεις, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του, ενώ για περίπου δύο ώρες απέκλεισαν την οδό Καυτανζόγλου, όπου στεγάζεται το Στρατοδικείο.