Για την υπόθεση της απαγωγής του κατέθεσαν την Πέμπτη ο εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος και η σύζυγός του, Κατερίνα Παναγοπούλου.

Οι δυο τους κατέθεσαν ενώπιον των δικαστών του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου δικάζονται σε δεύτερο βαθμό οι 18 κατηγορούμενοι ως μέλη του λεγόμενου «συνδικάτου του εγκλήματος», μεταξύ των οποίων οι βαρυποινίτες Παναγιώτης Βλαστός και Ιωάννης Σκαφτούρος.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», ο κ. Παναγόπουλοςόλα όσα συνέβησαν μεταξύ 12ης και 20ής Ιανουαρίου 2009, οπότε απελευθερώθηκε με την καταβολή από τη σύζυγό του 30 εκατ. ευρώ ως λύτρων.

Ο εφοπλιστής επανέλαβε πως οι απαγωγείς του, του είχαν φερθεί με πολλή ευγένεια κι ότι φρόντισαν να του δίνουν ανελλιπώς τα φάρμακά του «χωρίς τα οποία θα είχε κινδυνεύσει η ζωή μου». Αντίστοιχα, η κ. Παναγοπούλου σημείωσε ότι η ψυχραιμία του συζύγου της είχε βοηθήσει στην καλή έκβαση της υπόθεσης. Οπως είπε, ακόμη και τώρα όταν συζητούν με τον σύζυγό της την περιπέτεια που έζησαν, εκείνος της λέει για τον σεβασμό και την καλοσύνη που του είχαν δείξει οι απαγωγείς του.

Για την απαγωγή έχουν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό ως ηθικοί αυτουργοί οι Παν. Βλαστός και Ιω. Σκαφτούρος και ως φυσικοί αυτουργοί οι Αρ. Κλεφτόγιαννης, Γ. Κατσαγιάννης, Απ. Πετράκης και Χ. Μουστάκας.