ΕΛΛΑΔΑ

Επικίνδυνη κατάσταση στην παιδιατρική κλινική της Λάρισας

Δημοσίευση 20 Φεβρουαρίου 2015, 14:31 / Ανανεώθηκε 20 Φεβρουαρίου 2015, 14:31
Επικίνδυνη κατάσταση στην παιδιατρική κλινική της Λάρισας
Facebook Twitter Whatsapp

Μόλις 4 γιατροί του ΕΣΥ λειτουργούν την Παιδιατρική Κλινική του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.​

Μόλις 4 γιατροί του ΕΣΥ λειτουργούν την Παιδιατρική Κλινική του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Σύμφωνα με ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ προς τον υπουργό υγείας, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι επικίνδυνη  τόσο για τους εργαζόμενους όσο κυρίως για τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς τους ασθενείς παιδιά.

Όπως αναφέρεται, όχι μονό δεν μπορεί να καταρτιστεί ασφαλές πρόγραμμα εφημέρευσης, αλλά δεν μπορούν να καλυφθούν οι βασικές λειτουργίες της Κλινικής όπως η αντιμετώπιση σοβαρών περιστατικών, η λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων, ενώ η έλλειψη ΜΕΘ και ΜΑΦ παίδων στο νοσοκομείο οδηγεί σε καταστάσεις επικίνδυνες για την υγεία των παιδιών.

Για όλα τα παραπάνω είναι τεράστιες και εγκληματικές οι ευθύνες των κυβερνήσεων που με την πολιτική που εφαρμόζουν στο χώρο της δημόσιας υγείας, οδηγούν τμήματα και κλινικές όπως και η Παιδιατρική σε κατάσταση που να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες του λαού, να υπολειτουργούν ή να λειτουργούν σε επικίνδυνο βαθμό

 αναφέρει το ΚΚΕ και ερωτά τον υπουργό σε τι ενέργειες θα προβεί ώστε:

  • Να καλυφθούν οι ανάγκες της Παιδιατρικής Κλινικής του ΠΠΓΝΛ σε ιατρικό προσωπικό – παιδιάτρους πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης αλλά και νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού αντίστοιχα.
  • Να εξασφαλιστεί με κατεπείγουσα παρέμβαση η εύρυθμη λειτουργία της κλινικής ώστε να σταματήσουν να κινδυνεύουν ζωές παιδιών της περιοχής.
  • Να λειτουργήσει άμεσα με χρηματοδότηση από το κράτος η ΜΕΘ και η ΜΑΦ παίδων καθώς και η αντίστοιχη στελέχωσή τους με προσωπικό εξειδικευμένο.