Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, φορείς της πόλης και η Επιτροπή Αγώνα σε κοινή συνεδρίαση, αποφάσισαν την παραπέρα κλιμάκωση των αγώνων και τον αποκλεισμό του νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας, από αύριο στις 5 το απόγευμα και δεν θα επιτρέψουν καμία επιβίβαση ή αποβίβαση αυτοκινήτων από τα οχηματαγωγά πλοία που εκτελούν δρομολόγια προς και από ιταλικά λιμάνια. Από την ίδια ώρα θα κλείσουν και τα καταστήματα της πόλης.

Είναι ο δεύτερος αποκλεισμός του λιμανιού τις τελευταίες εβδομάδες και γίνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους εκατοντάδες λαθρομετανάστες που έχουν κατακλύσει το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με την ελπίδα να επιβιβαστούν παράνομα σε κάποιο πλοίο με προορισμό την Ιταλία. Οι λαθρομετανάστες έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην πόλη, από κλοπές, διαρρήξεις, συμπλοκές μεταξύ τους και με κατοίκους, προκαλώντας αγανάκτηση στην μικρή κοινωνία της πόλης.

Όπως τονίζουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι φορείς της πόλης, «…το πρόβλημα από την παρουσία των παράνομων μεταναστών στην πόλη μας, ακυρώνει κάθε προσπάθεια που έγινε στο παρελθόν ή που πρόκειται να γίνει στο μέλλον και που αφορά την ανάπτυξη του τόπου μας. Ο νομός μας έχει αποκλειστεί και τα προσδοκώμενα οφέλη από τη λειτουργία των μεγάλων έργων , Εγνατία Οδός και Λιμάνι , έχουν καταργηθεί στη πράξη…».