Μειωμένες οι τιμές στο σαρακοστιανό τραπέζι- Στα θαλασσινά η μεγαλύτερη πτώση

Μειωμένες οι τιμές στο σαρακοστιανό τραπέζι- Στα θαλασσινά η μεγαλύτερη πτώση

Ρεπορτάζ: Αναστασία Γαλάνη

Μειωμένες είναι φέτος οι τιμές στα σαρακοστιανά. Στα θαλασσινά, φρέσκα και κατεψυγμένα, η πτώση στις τιμές φτάνει το 10% σύμφωνα με τις μετρήσεις της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας στην αγορά.

«Στα τρόφιμα που συνθέτουν το Σαρακοστιανό τραπέζι υπάρχουν μειώσεις τιμών, αλλά και οριακές αυξήσεις με αποτέλεσμα ο μέσος όρος του συνολικού κόστους να εκτιμάται φθηνότερος από πέρυσι κατά περίπου 5%» δηλώνει στο newpost ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης.

Το συνολικό κόστος του σαρακοστιανού τραπεζιού εκτιμάταιι φέτος στα 88,95 ευρώ ενώ πέρυσι ήταν στα 91,25 ευρώ.

Η τιμή της λαγάνας και του ταραμά κυμαίνεται χωρίς διαφοροποιήσεις στα περσινά επίπεδα με 2,80 και 5,50 ευρώ το κιλό, αντίστοιχα, ενώ τα ντολμαδάκια κονσέρβα είναι φτηνότερα κατά 12% σε σχέση με πέρυσι και φτάνει τα 2,20 ευρώ. Ακριβότερος ωστόσο είναι ο μη συσκευασμένος χαλβάς στα 7,60 ευρώ από 7,40 ευρώ το κιλό, οι ελιές καλαμών 4,05 ευρώ το κιλό από 4 ευρώ πέρυσι και το τουρσί το χύμα 2,40 από 2 ευρώ πέρυσι το κιλό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ιχθυαγοράς της Βαρβάκειου τα καλαμαράκια τα φρέσκα φέτος κοστίζουν 14,50 ευρώ το κιλό από 15 ευρώ πέρυσι, τα καλαμαράκια τα κατεψυγμένα κοστίζουν 4,75 ευρώ κιλό από 5,25 ευρώ το κιλό πέρυσι, το χταπόδι το φρέσκο κοστίζει από 7- 13 ευρώ, τα μύδια στα 3 ευρώ έως και 10 ευρώ το κιλό και οι γαρίδες στα 10 ευρώ το κιλό.

Το κόστος των θαλασσινών για το σαρακοστιανό τραπέζι, δηλαδή, ανέρχεται φέτος σε 64,4 ευρώ από 67,05 ευρώ το κιλό.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο